perjantai 10. elokuuta 2012

Syyskesän kukkijoita ja sato näkymiä

Onkohan nämä kärhöt vähän  myöhässä, ehdin jo olla huolissani niiden kukinnasta, mutta kyllä ne nyt kukkii. Tämä Carmencita varsinkin, on kukkinut joka vuosi oikein hyvin niin kauan kun se on ollut.  
Vähän laajenpi kuva vielä samasta kärhöstä.

Daaliat ovat myös varmoja kukkijoita, mutta saisivat kukkia aikaisemmin. Yleensä ne innostuvat kukkimaan vasta todenteolla sitten kun  on jo muutettu pois mökiltä ja lehdet varisee.

Tykkään tästä lilan värisestä syysleimusta. Jaloangervot alkaa jo lakastumaan, vaaleanpunainen varsinkin.

Tässä vähän omena satoa. Se on tänä vuonna erittäin hyvä. Meillä on kolme ikivanhaa omenapuuta ja niistä kaksi on myöhään kypsyviä, mutta hyviä hillo-omenia. Sitten meillä on kaksi uudempaa puuta joissa on hyviä syöntiomenia ja ne tekivä ensimmäistä kertaa omenia kunnolla. Istutimme ne itse puutarhuri uramme alkutaipaleella ja silloin intoa oli enemmän kuin taitoa ja niinpä emme osanneet leikata niitä oikein. Niistä ei tullut oikeaoppisia puita, mutta nyt ne kuitenkin palkitsivat korjaus yrityksemme, jota myöhemmin teimme. Viinimarja sato on kohtalainen, karviaisia tulee hyvin. Vadelmat ovat myös ikivanhoja, mutta kyllä niistäkin on tullut marjoja. Nyt meillä on tarkoitus uusia koko vattupenkki ja laittaa uudet taimet. Ensi kesänä täytyy kai pitää se kesannolla. Meillä on pieni mansikkamaa, josta on ollut tarkoitus vain syödä, mutta siihen tuli niin paljon mansikoita, että riitti pakastimeenkin ihan hyvin. Kesäkurpitsoita olemme syöneet koko kesän välillä jopa urakalla.  Juurikasveja on myös tulossa ja tomaatit yrittää kypsyä. Suurin jännityksen aihe on, ehtiikö viinirypäleet kypsyä. Viime kesänä yllätyimme, kun ihan näkösuojaksi istutettu viiniköynnös teki rypäleitä ja nyt siellä on paljon enemmän, mutta tämä viileä alkukesä hidasti niiden kehittymistä, lämpimän jakson aikana ne kasvoivat ihan silmissä. Nyt vain täytyy toivon aurinkoista ja lämmintä loppu  kesää.     
Tälläinen katsaus kesän sadosta.

6 kommenttia:

 1. Mahtava satokatsaus! Teillä on vaikka mitä syötävää noiden upeiden kukkien lisäksi. Tuo kärhö on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on uskomaton määrä mitä sinne mahtuu ja tuo meidän tontti ei ole kuin noin 400 neliötä.

   Poista
 2. Mahtavasti teillä on kasveja!

  Toivotaan että loppukesä olisi riittävän lämmin sadon kypsyä. Ainakin ensi viikko on lämmin - onhan se ensimmäinen kouluviikko ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rypäleet vaatisivat lämmintä ja olinkin iloinen kun luvattiin lämmintä. Nyt täytyy lähteä poimimaan loput viinimarjat ja karviaiset.
   Hyvää viikonloppua Sinulle !

   Poista
 3. Tosi kauniita ja loistavan värisiä kukkia :)

  ps. sulla on sananvarmennus päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ! Kiitos huomautuksesta, itselle se ei ole näkynyt, tuskin sitä tarvitsee.

   Poista