sunnuntai 5. elokuuta 2012

Suosikki kukkiani

Jaloangervot ovat tänä kesänä erityisen hehkuvia ja isoja. Minun täytyy oikein niitä imeä itseeni, sillä kohta ne ruskistuvat.

Näistä porttikaarista tykkään, kuvittelen, että olen isommassakin puutarhassa ja mutkam takana olisi joku yllätys

Kuunliljat ovat minun kukkiani, vaikka niiden kukinto on vaatimaton, mutta tykkäänkin enemmän lehdistä. Tässä kuunliljassa on kuitenkin aika näyttävä kukinto.

Tämä on tosi iso kuunlilja, taitaa olla sinikuunlilja. Minulle näiden nimet ovat vähemmän tärkeitä, miltä se näyttää on tärkeämpi. Se on varmasti suuri aukko sivistyksessä kun en tiedä, enkä välttämättä ole edes kiinnostunut nimistä, minulle riittää vain kuunlilja

Tämäkin on ihan kaunis kuunlilja, vaikka lehdet ovat ihan yksiväriset,  hiukan harmahtavat. 

Tämä on ihan pieni, hyvin kalpea kuunlilja, mutta siinä oli kaunis kukinto, kirkas violetti. Harmi kun ehdin leikata kukkavarret jo pois. Etanat ovat tätäkin syöneet.  

Tämä tavallisin kirjokuunlilja kasvaa kovasti ja sitä saakin jakaa vähän väliä.

Tämän kuunliljan sain viime kesänä Pieni puutarha blogin puutarhureilta. Mielestäni tämä on erittäin kaunis ihan yhtenä kasvina. Tässä tämä näyttää samallaiselta kuin tuo ensimmäisenä esittelemäni, mutta se on kuitenkin erilainen. Tässä on kapeammat lehdet ja värikin on harmaampi ja lehden reunat ovat valkoiset kun tuossa toisessa ne ovat vaalean keltaiset.

Tämä lehtivihreä kuunlilja on hyvä täytekasvi, se on kaunis, mutta ei huomitaherättävä.