sunnuntai 5. elokuuta 2012

Suosikki kukkiani

Jaloangervot ovat tänä kesänä erityisen hehkuvia ja isoja. Minun täytyy oikein niitä imeä itseeni, sillä kohta ne ruskistuvat.

Näistä porttikaarista tykkään, kuvittelen, että olen isommassakin puutarhassa ja mutkam takana olisi joku yllätys

Kuunliljat ovat minun kukkiani, vaikka niiden kukinto on vaatimaton, mutta tykkäänkin enemmän lehdistä. Tässä kuunliljassa on kuitenkin aika näyttävä kukinto.

Tämä on tosi iso kuunlilja, taitaa olla sinikuunlilja. Minulle näiden nimet ovat vähemmän tärkeitä, miltä se näyttää on tärkeämpi. Se on varmasti suuri aukko sivistyksessä kun en tiedä, enkä välttämättä ole edes kiinnostunut nimistä, minulle riittää vain kuunlilja

Tämäkin on ihan kaunis kuunlilja, vaikka lehdet ovat ihan yksiväriset,  hiukan harmahtavat. 

Tämä on ihan pieni, hyvin kalpea kuunlilja, mutta siinä oli kaunis kukinto, kirkas violetti. Harmi kun ehdin leikata kukkavarret jo pois. Etanat ovat tätäkin syöneet.  

Tämä tavallisin kirjokuunlilja kasvaa kovasti ja sitä saakin jakaa vähän väliä.

Tämän kuunliljan sain viime kesänä Pieni puutarha blogin puutarhureilta. Mielestäni tämä on erittäin kaunis ihan yhtenä kasvina. Tässä tämä näyttää samallaiselta kuin tuo ensimmäisenä esittelemäni, mutta se on kuitenkin erilainen. Tässä on kapeammat lehdet ja värikin on harmaampi ja lehden reunat ovat valkoiset kun tuossa toisessa ne ovat vaalean keltaiset.

Tämä lehtivihreä kuunlilja on hyvä täytekasvi, se on kaunis, mutta ei huomitaherättävä.

12 kommenttia:

 1. Onpas sulla melkoinen valikoima kuunliljoja! Ne on myös mun mieleen, lehtiensä vuoksi. Tosin mulla onkin sellaista vaatimatonta molempien laatujen kukinnat. Kaariportteja pitää olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sellainen ihana naapuri, joka teki meille noita kaariportteja ja nuo kärhöt passaa niihin hyvin.

   Poista
 2. Upeita kuunliljoja :) Minullakin menevät kuunliljat jakoon syksyllä, kun ovat kasvaneet niin valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun olin huomaattani jättänyt sinulle vastaammata, tai vastasinkin, mutta vastasin mökillä ja siellä on huono netti yhteys ja en saanut lähtemään ja sitten unohdin.
   Pienemmät kuunliljat kasvaa nopeasti, mutta nuo isot ovat hidaskasvuisia ja niitä en ole jakanut, sellaisen heuvon sain ettei kannata jakaa.

   Poista
 3. Kylläpä on häikäiseviä jaloangervoja, upeita! Omani kukinnot jäivät jotenkin vaatimattomiksi tänä vuonna. Kuunliljat sen sijaan ovat rehahtaneet valtaviksi. Niille tämä kesä on ollut hyväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaloangervoni ovat melko uusia istutuksia ja silloin ne näyttää kasvavan, mutta kyllä vesi on niitä kasvattanut.

   Poista
 4. Ihania kukkia sinulla !
  Minäkin tykkään kuunliljoista :

  Oletko kokeillut : kun menet ulkoasuun ja siellä vasemmassa yläkulmassa on iso punainen B- kirjain. Paina sitä ja sitten lukuluettelo, siellä pitäisi kaikki ne blogit näkyä, joihin olet lukijaksi liittynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, minulla oli käsitys, että se näkyy automaattisesti, mutta blogiluetteloa täytyykin muokata. Kunhan tässä opettelen pikku hiljaa.

   Poista
 5. Olen pannut merkille saman asian jaloangervoista. Ovat tavallista komeampia. On tainnut olla niille sopiva sää. Joudun käymään joka aamu poimimassa kuunliljojen lehdiltä etanoita. On ollu myös hyvä etanakesä:) Kärhösi kukkivat vallan hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo etana vitsaus on meilläkin. Kuunliljat ja nauhukset ovat niiden suurinta herkkua, mutta kärhötkin maistuu ja lupiinit erityisesti, mutta jaloangervoihin ne ei koske.

   Poista
 6. Voi mahoton noita kärhöjä. Ovat todella upeita. Minun on niin pieniä :( Tänävuonna minunkin angervot kukkivat todella runsaasti, ei ne joka vuosi kuki yhtä runsaana. Ehkä tuo vesi auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kärhöt kasvoivat alkukesästä varsia ja lehtiä hyvin, mutta nuppuja ei vain alkanut näkymään. Olin mielestäni lannoittanut ne keväällä hyvin, mutta sitten ajattelin, että taisi olla liian typpi pitoinen se lannoitus ja se kasvattaa vain lehtiä. Annoin sitten niille ruusulannoitetta useamman kerran pienin väliajoin ja sitten alkoi tulla nuppuja ja kukkia.

   Poista