sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tontut tropiikissa

Hyvin sopivat tontut tropiikkiin.
Olin tonttujen kanssa joulumyyjäisissä Helsingin Gardeniassa. Siellä palmujen ym. erikoisten puiden katveessa yhdessä myimme koruja ym. Korujen kauppa oli hiukan nihkeää, mutta se tuli selväksi, että kivuhelmikorut ovat nyt suosituimpia. Kukkia ja muuta pientä meni myös kiitettävästi ja yksi tonttu myi itsensä. 
Eilen olin toisissa myyjäisissä, jossa Hurja Helka puhutteli erästä vanhaa rouvaa niin paljon, että lähti hänen mukaansa.
Täytyy sanoa, että korujen ym. käsitöiden tarjontaa, ainakin täällä Helsingissä on aivan liikaa, että eihän se myynti helppoa ole.  

18 kommenttia:

 1. Ihanaa, että tarjontaa ja valinnavaraa on paljon mutta tekijälle tietysti se voi olla kurjaa. Käsitöillä ei tahdo elää, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mitä suurimmassa määrin totta, käsitöillä ei elä, ellei sitten ole saanut nimeä jollakin desing tuotteella, josta maksetaan maltaita. Onneksi minun ei tarvitse elää noilla koruilla, hyvä kun saisi sen verran, että tarvikkeet saa. Toisaalta on ihan älytöntä tehdä kaikenlaista, mutta kun se on kivaa ja halu tehdä. Minusta tuntuu, että ellen saa tehdä jotakin näkyvää käsilläni, kuolen alta aikayksikön.

   Poista
 2. Ihana tonttuasetelma "tropiikissa".
  Se on vain niin, että myyjäisissä ei tahdo kauppa käydä. Siellä on monta kertaa asiakkaana ihmisiä, jotka eivät tee käsitöitä, eivätkä näin voi kuvitella mikä työ on käsitöissä ja näin eivät haluaisi maksaa niistä juuri mitään.
  Hyvää alkavaa viikkoa :>)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä, kalliitahan ne monen mielestä ovat, vaikka oma palkka tuotteesta jää hyvin pieneksi. Myyjäisissä on kyllä ihan hauskaakin ja onhan se sosiaalinen tapahtuma ja aina löytyy joukosta helmiä, jotka osaavat arvostaa käsityötä ja ostavat, eivätkä pidä hintaa kalliina, kuten se eilinen vanha rouva, todella ihana ihminen.

   Poista
 3. Ihana kuva tontuista omassa elementissään. Varmaan pysäyttävät monen ohikulkijan, mutta kauppaa ei ole millään alueella nyt helppo tehdä. Kun vuosia takaperin olin liikkeellä korttien kanssa, ihmiset tykkäsivät niistä kovasti, mutta kauppa ei silti oikein käynyt. Tiimarista saa niin halvalla ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, Tontut kyllä pysäyttivät ohikulkijat ja se oli tarkoituskin. Kun pääsee kommunikaatioon ihmisten kanssa, se on jo voitto. Tällä tavoin sain kuitenkin jotain myytyä.

   Poista
 4. Sinulla on jouluista vilinää ja vilkskettä, touhua ja tuhinaa, siksi haluan antaa sinulle kiitoksen tuomastasi ilosta.
  Jos et joulukiireiden takia ehdi jakamaan tunnustusta eteenpäin, en loukkaannu, mutta annan tämän silti sinulle. Löydät sen blogistani :-)

  VastaaPoista
 5. Kaunis myyntipöyt on sinulla ollut. Meilläkin on nyt tulevana viikonvaihteena myyjäiset. Olisi se kivaa, jos jotain saisi menemään. Meillä on sellainen pieni porukka aina siellä myyjäisissä, hauskaa on ollut, vaikka kauppa käy välillä nihkeästikkin. Minulla on sukankudin mukana sa välillä kilkutella puikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hauskaa on olla myyjäisissä varsinkin kun on tuttu porukka. Meillä oli myös lauantaina ihan pienet myyjäiset pienellä porukalla. Nuo Gardenian myyjäiset oli isommat. Kyllä siellä aina jotakin menee. Pitäisi vain keksiä sellainen artikkeli joka menisi tuosta vaan, mutta se ei saisi maksaa kovinkaan paljon. Kudin kannattaa ottaa mukaan, minä unohdin sen kotiin ja harmitti.

   Poista
 6. Kyllä myyntipöytäsi on houkutelevan näköinen tonttuineen kaikkineen. Myynti on nykyisin aika vaikeaa, kun on tavaraa niin paljon tarjolla. Itse olin täällä paikallisilla naistenmessuilla sunnuntaina vain ostajana tällä kertaa. Melkein joka vuosi olen ollut sielä myymässä tekeleitäni. Korunmyyjiä oli todella monta, kun pari kolme vuotta sitten oli vai kaksi korupöytää. Parhaiten näytti kaupaksi menevän leipomukset ja yrttiviljelijän jouluglögi. Mutta aina pitää yrittää vaikka tulos ei olisikaan ihan toivotunlainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma. Kakut ja hillot näytti täälläkin lauantaina, näissä omissa kylämyyjäisissä menevvän parhaiten. Olen kuullut myös, että siellä Ylipään myyjäisissä menee joululaatikot, niitä tuntuu olevan siellä pakastimet täynnä ja pakastin on myyntipaikallakin, käsitöitä myös on sisarenikin sinne tehnyt.
   Korujen tekeminen vain on niin mukavaa, nytkin heräsin siihen, että huomasin suunnittelevani uudenlaisia koruja. Vaikka välillä näyttää, että kauppa ei käy, mutta kun tein vähän inventaariota ja katselin kuvia tehdyistä koruista totesin, että olen tenhyt satoja koruja ja suurinta osaa en enää omista, eli jonnekin ne ovat menneet, joku ne on halunnut. Kyllä näitä täytyy tuoda esille, ei näitä kukaan kotoa arvaa tulla kysymään, siksi minäkin tein tuon myyntiblogin.

   Poista
 7. Onpa upea myyjäispöytä. Kaunista katseltavaa ja tontut upeita, kuten muutkin kättesi työt.

  VastaaPoista
 8. En tiedä miten Helsingissä, mutta täällä koulut järjestävät myyjäisiä, joihin vuokrataan myyntipöytiä käsityöihmisille. Siellä kauppa käy todella hyvin, kun vuokratulot menevät kokonaisuudessaan koululaisille. Vanhemmat haluavat tukea kouluja ostamalla lahjatuotteita juuri sieltä. Meiltäkin oman koulun myyjäisiin lähtee mukaan aina puoli sukua hankkimaan joulujuttuja.

  Todella kaunis on myyntipöytäsi, ja nuo tontut veivät sydämeni kertaheitolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten täällä menee nuo koulumyyjäiset, mutta uskon, että kouluja tuetaan hyvin. Tuo olisi kyllä hyvä idea, että vuokrataan pöytiä käsityöntekijöille ja vuokra menee koulun hyväksi, sellaisesta en ole kuullut. Varmasti menisin myymään, jos niin olisi.
   Kiitos, tonttuihin ja peikkoihin ehkä kannattaisi panostaa jatkossa.

   Poista