sunnuntai 26. elokuuta 2012

Aurinkoa ja lämmintä, kiitos !

Nyt tarvitaan vielä lämmintä ja aurinkoa.
Nämä viinirypäleet ovat vielä raakoja, mutta hiukan väriä on joihínkin jo tullut. Nämä ovat ihan ulkona, mutta rypäleitä on paljon, kun vain ehtisivät kypsyä. 
Omenia on tulossa paljon, varsinkin hillo- ja mehuomeniksi.
Eilinen sato oli tällainen ja tänään tuli suunnilleen samallainen. Kurpitsoita tulee jo vähemmän, mutta joka päivä on syöty omia kurpitsoja jossakin muodossa. Tänään meillä oli sosekeitto jossa oli naurista, porkkanaa, suppilovahveroita, iso kurpitsa, sipulia, koskenlaskija juustoa ja loraus kermaa. mausteena lipstikkaa ja suolaa. Oli tosi hyvää. Nauris, porkkanat, kurpitsa ja lipstikka olivat omasta maasta.   

15 kommenttia:

 1. Mahtavat rypäleet sulla.
  Meidän muutaman vuoden vanha rypäle, jonka laatua en tiedä, kuolee aina talvella suojauksista huolimatta ja sitten se virkoaa niin myöhään, ettei mitään ehdi kehittyä, nyyh.

  VastaaPoista
 2. Meidänkin rypäle on melko nuori ja viime kesänä se teki ensimmäiset rypäleet. Se ei ole ollut mitenkään suojattu, lunta on vain ollut niin paljon, että juuret ainakin säilyy, mutta jos ei tule paljon lunta ja tulee kovat pakkaset, sitten se on arvoitus. Toistaiseksi se on erittäin elinvoimainen. Emme odottaneet siltä mitään, näkösuojaksi vain istutettiin jokainen rypäle on ollut odotuksia enemmän.

  VastaaPoista
 3. Aurinkoa ja lämmintä kaivataan meillekin :) Tomaattisato on ollut onneton eivätkä chilit taida ehtiä kypysä ollenkaan :/ Tyhjensin jo salaatti- ja yrttiruukut ja pesin ne varstoitavaksi, kun ei niissä mikään enää kasvanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on salaatit ja yrtit ruukuissa ja ei niistä enää mitään tule, mutta tomaatit antaa muutamia tomaatteja päivässä, sen verran, ettei tarvitse kaupasta ostaa.

   Poista
 4. Minäkin olen haaveillut rypäleistä. Sinulle tuleekin oiva sato :)

  VastaaPoista
 5. Viime syksynä olin 11.9 herkutellut rypäleillä, onhan siihen vielä pari viikko, toivottavasti kypsyvät. Muutakin syötävää tulee hyvin.

  VastaaPoista
 6. Ihania rypäleitä...mun viiniköynnökset ei nyt tehneet mitään, oisko tuo märkä kesä ollut syypää. Mutta älä vielä huoli, nyt on luvattu lämmintä syksyä, vanhan ajan kuukalenterin mukaan kevätkin oli kuukauden myöhässä, samoin syksy, että jospa tässä vielä ehtis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne vielä ehtivät jos kuukalenteri lupaa lämmintä.

   Poista
 7. Kylläpä on tulossa satoisa viinirypälesyksy sinulle!!
  Omenia taitaa tänä syksynä tullakin paljon vähän jokapuolelle, paitsi meidän kahteen vaivaiseen puuhun. No, naapurin tyhjiltä tonteilta pääsen hamstraamaan hillo-omppuja, vaikka kuinka paljon.

  Ihania ovat nuo huovutetut hahmosi, todella!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä meille ei tullut käytännössä yhtään omenia, mutta nyt on senkin edestä.

   Kiitos hahmojen puolesta :)

   Poista
 8. Kiitos Seja ideasta !
  Vai mielikuvitus se täälläkin laukkaa :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvitus on luovan ihmisen tärkein työkalu, ilman sitä ei synny mitään.

   Poista
 9. Hei Seija, sinulle olisi tunnustus Kotipoluilla.

  VastaaPoista
 10. Sinun paratiisissa kasvaa jopa viinirypäleitä. Aivan mahtavaa, toivottavasti pian kypsyvät.
  Tänään sain kuokittua puolen aarin perunamaan tyhjäksi ja tulihan sitä muutama sankollinen vaikka en kevällä laittanut siihen minkäänlaista lannoitusta.
  Innostuin tekemään pitkästä aikaa taas pajutöitäkin, vaikka olen ollut hiukan ns. lamassa jäätyäni leskeksi. Kauniita syyspäiviä sinne ihanaa puutarhaasi :)

  VastaaPoista