lauantai 27. lokakuuta 2012

Elämänkankaat


Tämän maalauksen teemana oli "Elämänkankaat". Maalasin tähän oman elämäni, jokainen väri ja porras tarkoittaa jotakin elämän tapahtumaa. Tähän tuli yllättäväkin kuvio, jota itse en ollut huomannut ollenkaan, mutta missä kohtaa se itseltäni varkain tullut kuvio on, pitää paikkansa, sen olisin voinut myöskin tietoisesti maalata.

9 kommenttia:

 1. Hieno taulu! Minun silmääni pisti heti kuin hieman vasemmalla alhalla olisi sininen risti. Jotenkin vaan silmät nauliintuivat siihen. Se jää ikään kuin kiintopisteeksi. Joku toinen näkee sitten aivan toisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä, tuo risti oli juuri se mitä en ollut tiennyt maalanneeni. Maalasin siihen isääni ja lopetin portaat vain siihen, kun hän kuoli. Kun näytin tätä ensimmäisen kerran muille, joku sanoit, että olet maalannut ristin, minä kysyin minne? Heti kyllä sen sitten näin, mutta siihen mennessä en ollut sitä nähnyt, siinä oli sokea kohta. Kakki muut tässä taulussa olevat merkittävät ihmiset ovat elossa, vain isä oli kuollut ja risti oli juuri hänen portaiden päässä.

   Poista
 2. Kun tässä taulussa kuvaat elämäsi kuvioita, väistämättä minulla tulee mieleen Mandala. Alitajuisesti piirrellään ja huomataakin yllättäviä seikkoja kuvioissa. En ole minkään sortin tulkitsija, kerroin vain mitä tästä kuvast tuli mieleeni :) Kaunis värimaailma iloineen ja suruineen, elämän portaikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos luet tuon edellisen vastaukseni, jossa kerroin tuosta rististä, jota en tiennyt maalannneeni. Aloitin tämän elämäni eri tapahtumista ja ajattelin sen portaina ja mikä niiden väri oli. Keitä tuli elämääni jne. Mikä merkitys kenelläkin oli ja mihin suunta he tai ne elämässäni vaikutti. Nyt jälkeenpäin kun katson tuota kuvaa, voin löytää myös muita merkityksiä monille kohdille. Kyllähän ihmisessä on hyvin paljon asioita, jotka vaikuttaa häneen, mutta hän ei niitä tietoisesti tiedä.

   Poista
 3. Taas niin kaunis taulu.
  Piristävän värikäs :)

  VastaaPoista
 4. Elämänkankaat taulussa on niin kauniit sävyt:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ne ovat elämän värejä, kaikkia värejä mahtuu.

   Poista
 5. Kiitos Seija.... hyvä että koirani sai liikuntaa !
  Itse olen niin laiska sitä "ulkoiluttamaan! :))

  VastaaPoista