lauantai 6. lokakuuta 2012

Syystöitä mökillä

Nyt saisi jo mökki ja puutarha alkaa nukkumaan talviunta, mutta ruusut ei niin ajattele,  ne alkaa vielä kukkimaan, kuten joka syksy tähän aikaan.

Nuppuja on vielä paljon.

Ruusuista välittämättä leikkelin suurimmanosan kovempi vartisista perennoista poikki, vaikka osa oli vielä vihreitä. Mies pisti ne silppurin läpi, mahtuvat paremmin kompostiin.

Vähän harmitti leikata perennoja ja daalioita, mutta kun ei olla enää mökillä, ei niitä siellä kukaan katsele.
Tänään oli oikein kaunis ja aurinkoinen, mutta tuulinen päivä. Erinomainen päivä laittaa puutarhaa talvikuntoon.  

6 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkivat ruusut vielä ja daalian juurakko on todella komea! Minulla vielä pihan syystöitä tekemättä eikä tänä viikonloppuna näytä olevan ulos asiaakaan kun sataa koko ajan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään vielä olisi leikannut daalioita tai perennoja jos olisi omakotitalon piha, mutta mökkikauden haluan lopettaa tältä kesältä. Harmi kun siellä sataa, täällä paistaa aurinko.

   Poista
 2. Teillä on pihatyöt jo hyvässä mallissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiirehdin vain saamaan mökkikauden päätökseen.

   Poista
 3. Pihatöitä pitäisi tehdä kun malttaisi tuo sade välillä loppua. Ihanat ruusut sielä vielä loistaa täydessä kukassan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun siellä sataa. Siellä on tainnut sataa enemmän kun tarpeeksi. Meillkin on ollut aika sateinen kesä, mutta missään vaiheessa en ole kokenut, että liikaa sataa, ei ole tarvinnut kastella ja kaikki on on kasvanut ihan mahdottomasti.

   Poista