maanantai 20. huhtikuuta 2015

Menninkäisen mökki

Menninkäisen mökki syntyi kevään viimeisimpinä töinä, joka juuri ja juuri ehti opiston viimeiseen lasituspolttoon. Kolme tuntia on, ainakin näin aloittelijalle, liian lyhyt aika saada valmiiksi isompi työ. Käytin kuitenkin kahden viikon tunnit tähän, mutta nyt varsinkin huomaan mikä ei ole mennyt ihan putkeen. Olisin halunnut tästä enemmän huolellisemmin tehdyn näköisen ja lasitus ei oikein onnistunut. Värityksen tein värillisellä savilietteellä ennen raakapolttoa. Laitoin lehdet ja alustan  kahdella eri vihreällä, mutta se näyttää turkoosilta. Päällä on kirkas lasite joka on paikoin liian paksu. 
Hyvä kun nuo virheet näkee, sillä tämähän on ihan harjoittelua ja tuota lasitusta ja väritystä ei varmasti ihan ohjeilla opi, se on itse kokeiltava ja opittava virheistä.       


Kuvauspaikka ei nyt ole mitenkään paras mahdollinen. Minulla on suunnitelma laittaa tämä puutarhaan oikeasti "menninkäisille kodiksi". Tuskin ne ovat kovin tarkkoja noista minun virheista.


Kunhan puutarhaan tulee enemmän vihreää, ehkä sitten kuvaan tämän uudestaan.

Täytetyönä tein tämän kukan  ja laitoin värin alilasiteväreillä ja päälle kirkkaan lasitteen. Tässä näkyy myös liian paksu lasite, varsinkin tuossa yhdessä lehdessä. Toivottavasti pääsen jatkamaan opettelua syksyllä. 
Näiden esittelemieni töiden lisäksi tein talven aikana erilaisia kippoja ja purkkeja, josta en niin kovin ole innostunut, mutta hyvää oppia kaikki.