maanantai 20. huhtikuuta 2015

Menninkäisen mökki

Menninkäisen mökki syntyi kevään viimeisimpinä töinä, joka juuri ja juuri ehti opiston viimeiseen lasituspolttoon. Kolme tuntia on, ainakin näin aloittelijalle, liian lyhyt aika saada valmiiksi isompi työ. Käytin kuitenkin kahden viikon tunnit tähän, mutta nyt varsinkin huomaan mikä ei ole mennyt ihan putkeen. Olisin halunnut tästä enemmän huolellisemmin tehdyn näköisen ja lasitus ei oikein onnistunut. Värityksen tein värillisellä savilietteellä ennen raakapolttoa. Laitoin lehdet ja alustan  kahdella eri vihreällä, mutta se näyttää turkoosilta. Päällä on kirkas lasite joka on paikoin liian paksu. 
Hyvä kun nuo virheet näkee, sillä tämähän on ihan harjoittelua ja tuota lasitusta ja väritystä ei varmasti ihan ohjeilla opi, se on itse kokeiltava ja opittava virheistä.       


Kuvauspaikka ei nyt ole mitenkään paras mahdollinen. Minulla on suunnitelma laittaa tämä puutarhaan oikeasti "menninkäisille kodiksi". Tuskin ne ovat kovin tarkkoja noista minun virheista.


Kunhan puutarhaan tulee enemmän vihreää, ehkä sitten kuvaan tämän uudestaan.

Täytetyönä tein tämän kukan  ja laitoin värin alilasiteväreillä ja päälle kirkkaan lasitteen. Tässä näkyy myös liian paksu lasite, varsinkin tuossa yhdessä lehdessä. Toivottavasti pääsen jatkamaan opettelua syksyllä. 
Näiden esittelemieni töiden lisäksi tein talven aikana erilaisia kippoja ja purkkeja, josta en niin kovin ole innostunut, mutta hyvää oppia kaikki.

17 kommenttia:

 1. Satumaisen kaunis menninkäisen mökki.. tykkään, tykkään ja tuo ruusu on vallan ihana :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana mökki, en mie huomaa mitään vikaa, ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, itse ne viat huomaa, kun tietää mikä ei tullut ihan niin kuin ajatteli.

   Poista
 3. Oi miten ihana mökki, varmaan on tunkua siihen<3<3<3

  VastaaPoista
 4. maaginen kaunis talo ja kaunis kukka

  VastaaPoista
 5. Kaunis mökki. Tuo lasitus on aina oma ongelmansa, koskaan ei tiedä mitä sieltä uunista tulee ulos. Minullakin on vielä kevään työt hakematta... vähän jännää mitä sieltä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä se tekeekin keramiikan mielenkiintoiseksi kun ei tiedä mitä uunista tulee ulos. Olen ajatellut, että ensi talvena täytyy tehdä kaikenlaisia kokeiluja. Joitakin tosi jänniä töitä on tullut joillekin näillä kokeiluilla, mutta ensin täytyy saada selville ja opetella eri tekniikoita.

   Poista
 6. Nk. virheet tekevät minusta työstä käsintehdyn näköisen. Siihen tulee persoonallisuutta. Taidat olla aika kriittinen töitäsi kohtaan. Ehkä itse annan liiankin helposti anteeksi kun joskus teen 'vähän sinnepäin'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on se vika, että nyysin vähän liikaa, en tosiaan hyväksy virheitä töissäni, mutta aina niitä tulee.

   Poista
 7. Todella hieno menninäkäisen mökki. Siinä on niin lämpimät ja harmoniset värisävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos between, värit tuli mitä tuli en tiennyt millaiseksi poltossa muuttuvat. Ennen polttoa olivat kirkkaammat

   Poista
 8. Hurmaava työ, ihastuin heti ja virheet osuvat vain sinun itsesi silmään, kun tiedät jotain asiasta. Minusta tämä on täydellinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Jos minulla olisi ollut aikaa ja olisin osannut, olisin tehnyt huolellisemmin. Kun on määrätyt tunnit käytettävissä, kiire pistää katon kallelleen ym.

   Poista