perjantai 17. marraskuuta 2017

Salainen paheeni

Täytyy tunnustaa tämä salainen paheeni, eli tämä patalappujen virkkaus. EU direktiivin mukaan näitä virkattuja läpyköitä ei saa ensi vuoden alusta lähtien kutsua patalapuiksi, koska ne ei täytä tämän direktiivin mukaisen suojavälineen vaatimuksia.
Ajattelin kutsua näitä nyt sitten Mandaloiksi, sen direktiivin nämä kai täyttää. Mummolle ja lapsille vielä sentään annettiin lupa virkata ja ehkä myydäkin pienissä myyjäisissä, mutta ei patalapun nimellä. 
Tämä tuntuu kyllä vitsiltä, mutta tälläisen asian olen lukenut monestakin paikasta, kai se uskottava on. Kyllähän maalaisjärjellä varustettu ihminen ymmärtää millainen patalappu tai kinnas mitäkin varten tarvitaan. Taitaa EU päättäjillä olla se maalaisjärki hukassa, tai sitten niillä ei ole tärkeämpää tehtävää (????) 
Näitä on vain niin mukava virkata, se on kuin meditaatio, voi paneutua vain siihen miten monta silmukkaa, pylvästä tai kaksoispylvastä tulee ja miten pysyy ympyrä tasapainossa. Mitä väriä laitan ja niin edelleen. Elämässä tulee joskus tilanteita, jossa tarvitaan patalapun virkkausta, tai valokuvien järjestelyä, tai jotain muuta tasapainottamaan elämää. 
Minä en nyt direktiiveistä välitä, vaan virkkaan kun siltä tuntuu.   


18 kommenttia:

 1. Hienoja patalappuja!
  Toisinaan nämä EU-direktiivit ovat aivan käsittämättömiä. Olen myös huomannut, että usein niitä noudatetaan Suomessa kirjaimellisesti. Toisin, kuin monissa muissa maissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Tosiaan ovat kyllä käsittämättömiä, luulisi olevan paljon tärkeämpiäkin asioita, mutta tekeeköhän ne vain helppoja päätöksiä, että jotain päätöksiä saadaan aikaan

   Poista
 2. Kauniita patalappuja! :) Samaa asiaa olen naureskellut itsekin. Samahan sen on itse tehtyjen heijastimien kanssa, ne kun ei henkilösuojaimen vaatimuksia täytä nekään. Mutta miksikäs niitä sitten pitäisi sanoa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus!Nyt muistankin ne heijastimet, näin tukahdutetaan ihmisten tekeminen.

   Poista
 3. Upeita patalappusia olet virkannut, kaikkea se eu-direktiivi keksii.Leppoisaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta! Mikähän on seuraava keksintö?
   Hyvää loppuviikkoa Sinulle myös.

   Poista
 4. Mulla on nyt mennyt ihan ohi tällainen direktiivi, kaikkea ne jaksaa keksiäkin! Eikö nyt olisi ihan oikeita ja tärkeämpiäkin asioita joita voisi direktiivillä ohjata, hohhoh! Ja minusta patalappu on patalappu vaikka sen voissa paistaisi! Mukavannäköisiä olet virkannut ♥ Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minuakin nämä tallaiset direktiivit ihmetyttää ja naurattaa, siksi kai tämän esille otinkin. Minusta tuntuu, että tämä innostaa vain virkkaamaan. Olen sitä mieltä, että joku käsityön halveksija ja vihaaja tällaisia direktiivejä ajaa kun ei parempaankaan pysty. Kiusa se on pienikin kiusa, mutta ei haittaa.

   Poista
 5. Ihania patalappuja. Niitähän ne kuitenkin on, sanokoon direktiivi mitä tahtoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei ne muuksi muutu, virkataan kiusallakin. Jokainen saa itse päättää mitä niillä tekee.

   Poista
 6. Oli direktiivi tai ei, ne kattilankorvat ovat polttavia... Mehän olemme hellojemme ääressä itsellisiä ja virkkaamme patalappumme oli Eu tai ei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ei direktiivit määrää mitä virkataan, naurattaa vain.

   Poista
 7. Keskittyisivät Euroopan Unionissa tärkeämpiin asioihin. Kauniita patalappuja.

  VastaaPoista
 8. Ihanat patalaput vaikka ilman direktiiviä.

  VastaaPoista
 9. voi miten hauskanen postaus Seija! en olekkaan vielä huomannut tätä direktiivin tuomaa vaadetta patalapuille asetetuista turvallisuusmääräyksistä. kauniita ovat patalappusi. virkataan niitä edelleenkin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hauskahan tämä on ja siksi kiinnitin huomiota tähän. Kyllä siitä oli jo aikaisemmin ja nyt syksyllä se pyöri Facebookissa. Minusta tämä on ihmisten aliarvioimista. kyllä jokainen joka ruokaa laittaa tietää, että keitto- tai paistoastia on kuuma ja ottaa siihen sopivan suojavälineen, ettei sitä tarvise EU:n määrätä, mutta ehkä on myös niin uusavuttomia ja heille tällaiset direktiivit.

   Poista