perjantai 17. marraskuuta 2017

Salainen paheeni

Täytyy tunnustaa tämä salainen paheeni, eli tämä patalappujen virkkaus. EU direktiivin mukaan näitä virkattuja läpyköitä ei saa ensi vuoden alusta lähtien kutsua patalapuiksi, koska ne ei täytä tämän direktiivin mukaisen suojavälineen vaatimuksia.
Ajattelin kutsua näitä nyt sitten Mandaloiksi, sen direktiivin nämä kai täyttää. Mummolle ja lapsille vielä sentään annettiin lupa virkata ja ehkä myydäkin pienissä myyjäisissä, mutta ei patalapun nimellä. 
Tämä tuntuu kyllä vitsiltä, mutta tälläisen asian olen lukenut monestakin paikasta, kai se uskottava on. Kyllähän maalaisjärjellä varustettu ihminen ymmärtää millainen patalappu tai kinnas mitäkin varten tarvitaan. Taitaa EU päättäjillä olla se maalaisjärki hukassa, tai sitten niillä ei ole tärkeämpää tehtävää (????) 
Näitä on vain niin mukava virkata, se on kuin meditaatio, voi paneutua vain siihen miten monta silmukkaa, pylvästä tai kaksoispylvastä tulee ja miten pysyy ympyrä tasapainossa. Mitä väriä laitan ja niin edelleen. Elämässä tulee joskus tilanteita, jossa tarvitaan patalapun virkkausta, tai valokuvien järjestelyä, tai jotain muuta tasapainottamaan elämää. 
Minä en nyt direktiiveistä välitä, vaan virkkaan kun siltä tuntuu.