maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kesän ensimmäiset kukkijat


Kesän ensimmäiset perennat ja pensaat alkaa kukkimaan.  Alppiruusussa on taas ihan hyvin kukkia, vaikka olin sen jo hävittämässä kun sen paikka ei ole paras mahdollinen.Alppiruusu


 Pioni

Iiris, onkohan oikea nimi?


Kurjenpolvi


 Unikko


 Päivänlilja


 Kiinanlaikkuköynnös, tykkään kovasti näistä laikukkaista ja väriään vaihtavista lehdistä. 


Kuunliljat ovat aivan ihania.

12 kommenttia:

 1. Upeaa kukkaloistoa on taas puutarhasi pullollaan. Tykkään myös kuunliljoista vaikka yhtään sellaista ei pihallani olekkaan, mutta miniäni piha on niitä kukkuroillaan ja aina ihastelen niitä. Olen varannut kotteja jos hän sitä joskus harventaa ja jos omalta pihaltani kaikki muut kukat ovat kadonneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Tuo kirjava kuunlilja kasvaa nopeasti ja sitä saa jakaa aika useasti, mutta nuo isot ovat hidaskasvuisia ja niitä ei kai kannata jakaa usein. Minusta vain tuntuu, että kerran kun saa kuunliljoja pihallensa ne lisääntyy kuin itsestään, niistä innostuu ja haluaa saada lisää ja erilaisia. Laskin, että minullakin on kuutta erilaista, isompaa ja pienempää ja niitä nyt koitan varjella etanoilta.

   Poista
 2. Kauniita kukkia! Liljat ja unikot ovat ihan mun lemppareita! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reija! Minäkin tykkään noista päivänliljoista ovat niin aurinkoisia alkukesän kukkijoita. Tuo mun unikko on aika kalpea, vaikkakin kaunis, mutta jos kohdalle sattuu haluaisin kyllä myös punaisen. Sellainen minulla olikin, mutta kastelin ja lannoitin sitä liikaa ja se kuolla kupsahti. Nyt olen pitänyt tämän ihan sellaisessa tilassa, jossa se alkoi kasvamaan pudonneesta siemenestä ja se on nyt täynnä nuppuja.

   Poista
 3. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen..... ♥

  VastaaPoista
 4. Tuo iris on siperiankurjenmiekka viralliselta nimeltään. Meilläkin kukkii se parhaillaan. Ihana väri tuossa alppiruusussa. Meidän vastaava kukkii tosi harvoin ja tosi vähän. Kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuon iiriksen nimestä. Sehän on tosi vanha lajike, niin meillä tuolla puutarhalla kuin muuallakin. Muistan meillä lapsuuden kodissanikin olleen tuollaisen ja sitä sanottiin aina iirikseksi. Alppiruusu kukkii toisinaan hyvin ja sitten se pitää välivuosia. Viime kesänä se oli aika surkean näköinen kun se kärsi kovia seinäremontin yhteydessä, mutta niin se vain piristyi.

   Poista
 5. Kauniisti kukkii puutarhassasi. Minäkin pidän kovasti kuunliljoista ja niitä onkin pihassamme kymmenittäin. Se sopii hyvin yhteen kasvin kuin kasvin kanssa ja lajikkeitakin löytyy kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Olen ihaillut pihasi kuunliljoja, isolla pihalla ne pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

   Poista
 6. Täältä löytyikin ihana blogi - upeat kuvat sinulla :) hyvää kesää !

  VastaaPoista