keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Nyt on kesä

Nyt on ihan oikeasti kesä. Eilen satoi vettä melkein koko päivän, mutta oli lämmintä. Keräsin illalla lähes sata kotiloetanaa, sade oli ne tuonut herkuttelemaan nauhuksen lehdillä, myös yhteen kärhöön ne oli nousseet, siitä poimin toista kymmentä. Tuo oli aika pieni saalis verrattuna aikaisempiin kesiin. Meillä on mökkialueella miljoonajahti niiden hävittämiseksi, on oikein kilpailu kuka kerää eniten. Minä en kylläkään sitä voita kun olen saanut jo oman pihani etanat aika hyvin kuriin.


 Nyt meilläkin on tätä ihanan väristä sireeniä, jota on useilla piholla. Sain naapurilta kaksi vuotta sitten juuren ja se on nyt oikein hyvässä kasvussa. Tässä on sen ensimmäiset kukat meillä. 


Kurjenmiekat aloittelee kukintaa.


 Kevätsydän on kukkinut jo jonkin aikaa.


 Onneksi nämä kuunliljat ovat kasvaneet kovaa vauhtia ja peittäneet kaikki sipulikukat ja rikkaruohot alleen. Voin sen suhteen huokaista helpotuksesta, kun minusta ei nyt ole kaikkein tehokkaimmaksi puutarhuriksi. Olin kaksi viikkoa ja viikko sitten silmäleikkauksessa ja en uskalla kovin noihin kitkemishommiin ryhtyä.


 Omenapuusta on kukat hävinneet, jos pölytys on onnistunut, voimme odottaa mahtavaa omenasatoa.


Olen tappanut monta unikkoa hoitamalla niitä liikaa. Onneksi yksi jätti jälkeensä poikasen oikein kuivaan ja mahdollisimman vähäravinteiseen paikkaan polun reunaan. Tätä en ole nyt hoitanut ollenkaan, en ole ravinnut sitä mitenkään ja kosteuttakin se on saanut vain taivaalta ja nyt se on rehevämmän näköinen kuin ne aikaisemmat. Nuppujakin siinä on ihan runsaasti. 


 Ensimmäinen pioni alkaa kohta kukkimaan.


Meillä on paljon rastaita ja myös mustarastaita ja niiden lempipaikka, ainakin eilen illalla oli meidän suihkulähde, siinä ne oikein kilpaa kävivät uimassa. Kuvan saaminen oli vain vaikeaa, mutta tällainen onnistui.