tiistai 26. marraskuuta 2013

Kuusi kuvaa kesästä haaste.

Kuusirannan emäntä, blogista Kuusiranta-ihan metsässä haastoi minut julkaisemaa 6 kuvaa menneeltä kesältä. 
Olen yleensä ottanut tosi paljon kuvia, mutta viime kesänä se jäi vähemmälle, mökillä vain eleltiin hyvin rauhallista elämää ja nautittiin kesästä, mitä nyt oli pientä nikkarointia ja paikkojen kohennusta.   

Toukokuussa mökki sai uuden vuorin. 


Tässä uusi vuori valmiina ja maalattuna, tuli huomattavasti siistimpi ja värikin kirkastui. 


Kesäkuussa monet lilan väriset ja siniset kukat olivat kukassa. Minä tykkään tästä jalopähkämöstä, yksinkertaisesta ja kauniista perennasta


Heinäkuun alussa oli kesän kohokohta kun vuokrasimme päiväksi tämän 1700-luvulla rakennetun riihen, joka on siirtolapuutarhamme juhla- ym kokoontumispaikka. Kaksi päivää teimme, siis mieheni ja minä valmisteluja, laittaen ruokia ja leipoen. Tässä kuvassa odotamme tähän pöytään mieheni serkkuja ja puolisoita, ja vanhempia ja nuorempikin. Vanhempaa sukupolvea  saatiin edustamaan mieheni setä, ikä 96-vuotta ja nuorempaa yksi pariskunnan. Olemme kokoontuneet erilaisissa paikoissa tällä serkkuporukalla 39 vuoden ajan joka kesä. Nyt oli meidän vuoro järjestää tapaaminen ja tämä tapaaminen oli varsinkin paikan suhteen hyvin erilainen kuin aikaisemmat paikat.
Keski-ikä porukassa on noin 70-75 vuotta. Meillä on aina ollut tosi hauskaa ja laulu ja nauru on raikunut. Ensi kesänä vietämme 40-vuotisjuhlia, siitä tulee luultavasti hyvin erilainen kuin se ensimmäinen tapaaminen. Meitä on nyt vähemmän, paljon on vuosien varrella tapahtunut ja monta on poistunut paremmille laulumaille, myös ensi kesänä on taas yksi vähemmän. Mieheni veli poistui tästä elämästä vajaa kaksi viikkoa sitten.


Kauppatori kuuluu ehdottomasti Helsingin kesään. Tämän kuvan otin erään risteilyveneen kannelta. Lähdimme pienelle parin tunnin risteilylle Helsingin edustalle. Päivä oli kaunis ja lämmin ja nautimme joka hetkestä.    


Mökillä oli aikaa, ennen marjojen kypsymistä pistellä tämä peikko. Eli, tehdä tämä neulahuotuksella.

Laitan tämän haasteen eteenpäin blogeihin:6 kommenttia:

 1. Kiitos Seija! Vastaan haasteeseen tuota pikaa! Yleensä minäkin otan todella paljon kuvia kesällä, mutta niinkuin sinullakin, minullakin tämä kesä jäi jostai syystä vähän vähemmälle, mutta enköhän jotakin kuitenkin löydä. =)

  VastaaPoista
 2. Ihania kesäkuvia ja nuo peikot ovat varsinaisia sydämen valloittajia. Olet kyllä taitava :) Kiitos haasteesta. Vastaan siihen ensi tilassa, ellen jo aikaisemmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun otit haasteen vastaan. Ihan ensi tilassa riittää ::)

   Poista
 3. Kiitos, kun osallistuit haasteeseen! Teidän mökki näyttää satumökiltä ja ihanan puutarhasi ympäröimänä varmasti vieläkin suloisemmalta. Kiinnostava on tarinasi sukutapaamisista! On ihan uskomatonta, että tapanne kokoontua on säilynyt noin monen vuoden ajan. Me aloitimme serkkutapaamiset pari vuotta sitten ja olemme kokoontuneet kaksi kertaa. Tänä vuonna se sitten jäi väliin veljeni kuoleman vuoksi. Mutta ehkä ensi vuonna taas kokoonnumme, juttusi ainakin antoi sysäyksen siihen suuntaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo tapaaminen on ollut hyvin mieleinen, joka vuosi, yhtä lukuun ottamatta, olemme olleet mukana. Monenlaisissa paikoissa olemme olleet, usein tai melkein aina olemme yöpyneet jossakin hotellissa tai vastaavassa, myös laivalla olemme olleet ja muutama lyhyt ulkomaan matkakin on mukaan mahtunut. Tapaamiset on järjestetty vuorotellen ja järjestäjä on saanut etsiä ja valita paikan.Todella ihana tapa on ollut pitää yhteyttä ja ystävystyä sukulaisten kanssa.

   Poista