lauantai 9. marraskuuta 2013

Hyvää Isäinpäivää!

Hyvää Isäinpäivää kaikille Isille!


Minun Isäni jätti maallisen kehonsa jo vuonna 1995, juuri ennen minun 50-vuotis syntymäpäivääni. Isäni elämä oli hyvin työntäyteinen. Ei riittänyt, että hän teki päivätyönsä vieraan työssä, vaan sen lisäksi hänellä oli maatyöt, jotka varsinkin keväästä syksyyn veivät kaiken vapaa-ajan. Hänellä ei varmaan koskaan ollut vapaa-ajan ongelmia, eikä kesälomia.
Nuoruutensa hän menetti sotaan. Kuusi vuotta siellä palveltuaan, hän tuli päällisin puolin haavoittumattomana kotiin ja meni äitini kanssa naimisiin ja minä synnyin seuraavana syksynä. Minun jälkeeni syntyi vielä 5 sisarusta. 
Menetimme isämme aivan liian varhain. Paljon asioita jäi kysymättä. Isä olisi tiennyt paljon asioita, joita ei nuorempana ymmärtänyt kysyä ja sitten kun olisi ymmärtänyt, se oli myöhäistä.  
Tuon kuvan maalasin vuonna 1986, isä istui mallina, silloin hän oli jo eläkkeellä ja silloin hänellä oli aikaa. En tiedä tuon kuvan taiteellisuudesta, mutta sen voin sanoa, että tuo ilme on se, minkä aina muistan, se oli isän ilme ja näkökin on suunnilleen tuo. Uskon, että jokainen, joka isän tunsi, tuntee hänet myös tuosta kuvasta.   

2 kommenttia:

  1. Ihana ja koskettava kirjoitus. Omakin isäni oli sodassa neljättä vuotta ja teki myöskin maatilan töitä koko ikänsä. Meillä oli kotona karjatila. Upea maalaus isästäsi. Hän olli varmaan ylpeä siitä.

    VastaaPoista