torstai 9. toukokuuta 2013

Kevätkukkia

Kuukausi sitten oli lunta polviin saakka, mutta nyt alkavat kevät kukat kukkia.
 Ostin syksyllä muutaman hyasintin sipulin, ihan kokeillakseni tuleeko niistä mitään, Hyvin tuli kauniita kukkia. Näitä täytyy istuttaa lisää.
 Narsissit aukaisee kohta kukkansa. Naapurin pihalla ovat jo täydessä kukassa.
 Esikot ovat myös kohta punaisenaan. Näitä minulla on melkein joka reunassa.
Tiistaina ja keskiviikkona paukkui vasara meidän mökillä ja mökki sai uuden vuorin. Tänään se sai myös uutta maalia pintaansa. Ikkunoista puuttuu vielä vuorilaudat ja rimat seinistä ja muutakin, mutta tarkoitus olisi saada se toukokuun aikana valmiiksi.

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, lähempää tarkastelua ei sietäisikään, remontti pistää paikat sekaisin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minustakin ne on oikein kauniita ja näyttäviä. Mielestäni ne kuuluivat enemmän jouluun, mutta on ne nätit keväälläkin.

   Poista
 3. Minä istutan aina jouluhyasintit maahan, mutta ei niistä noin komeita ole koskaan tullut :)

  Tsemppiä remonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ostin kaupasta, olivat myytävänä samassa laarissa kuin tulppaanit ja muut sipulikukat. Nyt harmittaa kun en ostanut enempää.

   Poista
  2. Hei Seija, katselin hyasinttejasi joita on myös minulla kaksinkappelein ja saman sävyisiä. Ihan vaan myös kokeillakseni viime vuonna ne maahan istutin. Ilo oli suuri kun ne pulleana sieltä nousivat. Minusta niin kauniita.
   Teidän mökki on niin nautittavan oloinen, hommaahan siinä aina on mutta missäs ei olisi:) Kukat antavat nii paljon mielihyvää ja naapureiden kanssa on varmasti mukava vaihtaa kuulumisia. Elikä nyt toivotan kaikkea hyvää ja nautinnollista olotilaa kera lämpimien päivien lisääntyessä.

   Poista
  3. Ihan oli kiva yllätys tuo hyasintti. Nyt tuo mökki ei ole kovinkaan kaunis, mutta ehkä se ensi viikon aikana muuttaa muotoaan, väriä se saikin jo pintaansa. Puuseppä on valmis tekemään koristeitakin, mutta täytyy miettiä sopiiko ne.
   Sosiaalinen kanssakäyminen on tuollaisella mökkialueella tietenkin ihan omaa luokkaansa ja minä tykkään siitä.

   Poista
 4. Siellähän on suorastaan kesäistä. Meillä on vasta lumet sulaneet, vettä sataa, on harmaata eikä mitkään kukat vielä kuki. Teillä on ihanan näköinen mökki ja piha. Siellä on mukava nauttia luonnon helmassa ja samalla kaupungissa. Ja maalaisena voin kuvitella, että siellä puutarhoissaan ihmiset ovat aivan eri sosiaalisia kuin esim. metroissa. Vai luulenko väärin?
  Oikein hyvää ja lämmintä kevättä ja kesää Sinulle ja miehellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä on ihan jo kesä. Torstaina oli suorastaan helle, mutta vähän sitten viileni. Kyllä tuo mökki ja puutarha on aivan eri maailmaa kuin muu kaupunki. Vaikka se sijaitsee ihan metron ja itäväylän lähellä, lintujen liverrys voittaa kaikki muut äänet, eikä niitä huomaa ollenkaan. Meidän mökille ei metro edes näy. Yöllä, kun liikenne hiljenee, on tosi hiljaista.
   Mökkialueella melkein kaikki tuntee toisensa ja meillä on paljon yhteisiä tapahtumia, mutta jos joku haluaa olla omissa olossaan, sekin onnistuu. Minusta on kivaa juuri se, kun voi vaihtaa kuulumisia naapurin kanssa. On kiva kun lähellä on muita ihmisiä. Tämä mökkimuoto on meille kaikkein sopivin.
   Monet muualta Suomesta tulevat luulevat, että Helsinkiläiset ei puhu toisilleen. Meitä on täällä tietenkin joka lähtöön ja kun ei tunne ihmisiä ei ehkä kovin herkästi mene puhumaan, mutta jos ihmisillä on jotakin yhteistä tai jotakin tapahtuu kyllä ihmiset puhuvat. Metrossa ihmiset istuvat usein omissa ajatuksissaan, mutta harva varmaankaan on pahoillaan, jos hänelle sanoo jotakin , kyllä siitä keskustelu syntyy. Monet ovat hyvin otettuja, jos vaikka kysyy neuvoa esim. tietä tai bussin numeroa jonnekin. Minä ainakin neuvon mielelläni, jos vain osaa, mutta näin isossa kaupungissa ei voi tietää joka reittiä tai katua. Helsingin keskusta on minulle melko vieras, kun olen asunut lähes 40 vuotta lähiössä ja harvoin käyn keskustassa. Ostoksillekaan ei tarvitse mennä keskustaan, kun on kauppakeskukset. Asumme siis periaatteessa maalla:)
   Oikein hyvää kesää Sinulle sinne pohjoisemmmaksi, toivottavasti sielläkin pian lämpenee.

   Poista
 5. Kauniit hyasintit ja nuo esikot ovat ihanan väriset. Hyvää viikonloppua ja tulevaa äitienpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo esikkolajike on tosi vanha, täällä puutarha-alueella ollut varmaan aina ja siirtynyt varmaan joka mökille, mutta nätti se on.
   Hyvää viikonloppua ja äitienpäivää Sinulle myös.

   Poista
 6. Kauniita kevätkukkia ja hyasintistä tykkään erityisesti.
  Hyvää Äitienpäivää :)

  VastaaPoista
 7. Hyvää äitienpäivää Sinulle myös !

  VastaaPoista
 8. Hei Seija. Nätiltä teillä näyttää remontista huolimatta. Monet turhaan vierastavat hyasintteja kevätkukkina juuri siistä syystä, että ne muka kuuluvat vain jouluun. Suosittelen kokeilemaan myös keltaisia hyasintteja, sillä niistä ei ainakaan minulle tule yhtään joulufiilistä. Harmi vain, että hyasintit ovat aika lyhytikäisiä Suomessa, mutta siksi niitä kannattaakin joka syksy laittaa hieman lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kuvassa hyasintit eivät ole täysin auki. Nyt ne ovat ihan auki ja ovat tosi komeat ja isot. Keltainen hyasintti on varmaa myös kaunis, ehdottomasti ostan syksyllä lisää, ovat ne niin näyttäviä ja kestäneetkin kuitenkin jo aika kauan.

   Poista