maanantai 29. toukokuuta 2017

Pieniä iloja

Enpä olisi millään uskonut kuukausi sitten, että kuukauden kuluttua leikataan nurmikkoa, mutta nyt se on tehty.
Mies siellä istuu tyytyväisenä työhönsä.


Tässä kumpareessa on havujen lisäksi pieniä matalia maanpeittokasveja. Kivet ovat pääasiassa pidättelemässä multaa, ettei se valu pois kasteluveden mukana. Tarkoitus olisi, että joskus tulevaisuudessa maanpeittokasvit peittäisivät kumpareen, eikä katteita tarvitse.   


Tässä kuvassa on monia pieniä iloja. Ensinnäkin vadelmat on lähteneet hyvin kasvuun. Kahdessa pienessä omenapuussa on muutama kukka. Isommassa vanhassa kirsikkapuussa on kukkia ihan kivasti. 
Nyt meillä ei juurikaan  ole kukkivia kukkia, paitsi kesäkukat, mutta pikkutervakko ja rentoakankaali kukkivat ihan muutamilla kukilla, kun ovat niin pieniä. 
Kivipuroon istutin punertavia mehikukkia ja toivon, että ne leviäisivät koko puron leveydeltä ja kivet saa väistyä.  

11 kommenttia:

 1. Sirllä etenee uusi puutarha aimo askelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ottaa huomioon sen 30.4 päivän "hyrskynmyrskyn", luulin nurmikon leikkaamisen olevan utopiaa tälle kesälle.

   Poista
 2. Uusi istutusalue on jo nyt hieno ja ajan kanssa se vain paranee.
  Onko tuon pitkulaisen kukkapenkin aaltomainen reunus kattotiiltä? Siinä olisi idea minullekin yhteen kaltevaan penkkiin, jotta multa pysyisi paremmin paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, melkein se on livenä paremman näköinen, kuva vähän latistaa. Se on vadelma penkki, tuo lajike on "Maurin makea" ja siksi näyttää pensastavalta. Kyllä siinä on kattotiiliä, oli joutilaita tiiliä iso kasa, jotka saimme käyttää hyödyksi.

   Poista
 3. Pihanne näyttää jo tosi kivalta ja nurmikko kauniin vihreältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmikko näyttää kyllä vihreältä, mutta siinä on voikukkia ja muita rikkakasveja. Olen kylvänyt siihen nurmikonsiemeniä, mutta ei ne vielä ainakaan ole itäneet, kun on ollut niin kuivaa. Se oli ollut hoitamaton pitkään ja nyt kun sitä lannoitettiin ja kalkittiin, kaikki mitä siinä oli lähti kasvamaan. Saa nähdä mitä tuo sade nyt saa aikaan.

   Poista
 4. Tosiaan taitaa olla edessä jo toinen kerta nurmikon leikkausta kun huomenna mennään mökille. Rentoakankaalia meillä on paljon se on hyvä maanpeittokasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin myös nyt voikukkia tullut paljon, leikata täytyy taas. Minä tykkään rentoakankaalista, sillä saa nopeasti maata peittoon, samoin hopeatäpläpeipillä. Meillä taimet ovat vain niin pieniä, kun kaikki meni ostotaimiksi, en uskaltanut ottaa mitään Helsingistä etanoiden takia,

   Poista
 5. Hyvä tulee, siitäpä sitä on kiva laittaa ja luoda taas oman näkönen pihapiiri 😊

  VastaaPoista
 6. Hyvä tulee, siitäpä sitä on kiva laittaa ja luoda taas oman näkönen pihapiiri 😊

  VastaaPoista
 7. Kauniilta näyttää, ihania istutusalueita! Aurinkoista juhannusviikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista