lauantai 4. marraskuuta 2017

Pihan tapahtumia

Meidän pihalle tulee fasaaneja vähintää neljä joka päivä. Laitoimme ruokinnan niille ja pikkulinnuille myös. Fasaaneille laitoimme alhaalle josta ne ylettyy nokkimaan, harakat myös pitää puolensa. 
Fasaani on komea lintu ja niitä on mukava katsella. Nyt ne vielä löytävät ruokaa luonnosta, mutta kun tämä on vielä niin uutta meille, olemme kaikesta sellaisesta innostuneita mitä ei aikaisemmin voinut tehdä. Kerrostalossa ei saanut linuja ruokkia ja siirtolapuutarhallakin se kiellettiin rottien pelossa. 
  
12 kommenttia:

 1. Fasaanit ovat komeita lintuja, mutta ne ovat myös tosi ongelmallisia pihalla. Kaivavat etenkin kukkapenkeissä olevat sipulit ylös.
  Mukavaa pyhäinpäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ajattelin, mahtavatko kaivaa. Luin netistä sellaisen ohjeen, että tuoksuvia perennoja voin leikata maanpeitoksi, laitoin salvien ja lipstikan varret ja lehden, myyriin pitäisi myös tehota.
   Hyvää pyhäinpäivän aikaa Sinulle myös.

   Poista
 2. Ihanat fasaanit! Järvenpäässä asuessamme niitä kävi meidän pihalla. Täällä kaakossa niitä ei valitettavasti näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fasaani taitaa olla niitä vieraslajeja joita tännekin on joskus tuotu ulkomailata. Täällä hämeessä on paljon kartanoita ja näihin on varmaan tuotu niitä ihan huviksi ja hyödyksi. Viime talvena ihmettelin missä ne talvehtii. Kanat ei tulleet yhtään kertaa pihalle vaikka laitoimme niille ruokaa, kukot tulivat. Nyt on ollut molempia.

   Poista
 3. varsinkin uros fasaanit on kyl upeita katsella. täällä niitä on joka paikassa, lähellä olevassa Åminnen kartanossa kasvatetaan fasaaneja metsästystä varten ja niitä pääsee sieltä karkuteille tosi paljon. kuten kruunu Vuokkokin jo kirjoitti on niistä myös pientä harmia kun peuhaavat kukkapenkeissä ja kasvimaalla. Sen takia emme niitä ruoki, etteivät asettusi asumaan pihapiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtolapuutarhalla oli myös jonkin verran fasaaneja, mutta eivät tehneet mitään tuhoja, ehkä pieni aita esti kun ovat niin huonoja lentämään. Eivät toistaiseksi ole kukkapenkeissä tehneet muuta kuin nokkineet maksaruohon kukkia. Meillä on ainakin yoistaiseksi niin vähän istutuksia, ettei varmaan ole ollut mitään mielenkiintoista niissä.

   Poista
 4. Hienot fasaanikuvat! Meilläkin joskus on fasaani vilahtanut pihan poikki. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun tulit blogiini. Katselin myös sinun blogiasi ja ihastuin täysin pihaasi.
   Hyvää viikkoa myös sinulle.

   Poista
 5. Kyllä minäkin olisin kiinnostunut katselemaan näitä sinun tipusia. Mutta hyvä näinkin vaikka vain blogisi kautta. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 6. Komeita lintujahan nuo fasaanit ovat. Joskus niitä näkee täälläkin liikuskelevan.
  Sää lauhtui ja tänään maanantaina lumet sai kyytiä, kun oli +5 lämmintä ja rankkoja sadekuuroja. Tällä hetkellä tiet ovat sulana, mutta sää muuttuilee niin nopsaan näin syystalvesta. Isommat tiet kyllä suolataan sulaksi normaalisti, kylätiet voivat olla liukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että sillä korkeudellakin fasaaneja on.
   Kyllä ne isot tiet varmaan on sulia ja hyvässä kunnossa. On vain alkanut tuntumaan tuo matka aina vain pitemmältä ja vaikeammalta mitä vanhemmaksi tulee. Nyt on vain pakko lähteä, vaikka on pimeää ym.

   Poista