keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Koruja, koruja

Näin se vain on, koruja vain pitää tehdä. Päivät olen mökillä kuopsutellut, mutta iltaisin täytyy vain tehdä koruja. Joku jo varmaan sanoo, että lopeta nyt hyvä ihminen, mutta kun ja kun ...........
Selitystä ja selitystä, miksi näitä teen, vaikka työhuoneeni pursuaa niitä. No, aikanas aikaa kutakin, sanoi pässi, kun päätä leikattiin.  Toisaalta, onhan se niinkin, että kesä ilman koruja on kuin kukkapenkki ilman kukkia. He, he taisi tulla puujalkavitsi, tai suurikin oivallus. :D :D 
Oli miten oli, näitä on kuitenkin syntynyt ja Taitomaahan olen niitä laittanut tyrkylle, jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan. 
Mainostankin nyt vähän Taitomaata. Se on käsityöläisten nettikauppa, jossa kuka tahansa, olipa hän ammattilainen, tai harrastaja, saa myydä käsintehtyjä tuotteita. Minulla on ollut siellä sivu monta vuotta, välillä aktiivisena ja välillä taas vähemmän aktiivisena. Jotain olen siellä myynytkin ja sitä kautta saanut myös tilauksia.            

Tässä viimeksi tekemäni koru. Minunkin sukulaisissa on tänä kesänä rippilapsi ja siksi ajattelin, että tällainen ristikoru olisi rippilapselle sopiva lahja ja siksi tein tällaisen. Tämä taitaa olla kuitenkin enemmän tyttöjen koru ja tämä minun sukulaisrippilapsi on poika. En  uskalla tätä antaa hänelle, jos on liian naisellinen. Laitoinkin tämän Taitomaahan jos vaikka se sitä kautta löytäisi tiensä jonkun toisen rippilapsen kaulaan. 
     
Tämä on ihan minun näköiseni koru, tykkään tuosta väristä ja noista isoista lumikvartsi nugeteista. Pyöreät helmet on jadea ja kissansilmähelmiä.

Tämän korun pituus on 3 metriä ja se menee jopa kuusin kerroin kaulaan.

Nämä ametisti-korut tein nimenomaan itselleni, osa noista helmistä on peräisin rippilahjaksi saamastani korusta ja siitähän on ikuisuus. Retro on liian nuorta, samoin vintage, ne ovat siis oikeasti antiikkia, kuten minäkin.

Tämä ametisti-koru löysi tiensä eräälle ystävälleni tuliaisina.
  
Akaatit ovat mielestäni tosi kauniita korukiviä ja minä olen aina saanut tosi kauniisti hiottuja ja säännöllisiä kiviä. Ruskeat ovaalit ovat akaatteja. 
  
Näiden helmien pakkauksessa luki "keltainen turkoosi". Mitään keltaista en kuitenkaan noissa helmissä näe. Näissä korukivissä ei aina nimen perusteella tiedä minkä värinen se on. Nämä ovat myös minun mieleeni, värin takia ja muutenkin.
Osa näistäkin helmistä on Taitomaassa ja sieltä ostettavissa jos sattuisi kiinnostamaan.

2 kommenttia:

 1. Onpa taas kauniita koruja! Kyllä puutarhatöiden vastapainoksi pitää käsitöitäkin tehdä.

  Meidän rippilapsemme ilmoitti ykskantaan, että hän EI halua koruja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täytyy tehdä, välillä melkein hävettää niitä esitellä, mutta samalla kun ne esittelee muille saa itselle dokumenttia, mitä on milloinkin tehnyt. Saapahan sitten, kun sormet ei enää taivu tekemään, katsella blogista mitä oli tehnyt.
   Teillä on sitten rippijuhlat, onnea rippilapselle ja vanhemmille.

   Poista