maanantai 14. tammikuuta 2013

Patalaput

 Tämä patalappujen virkkaaminen on oikein mukavaa. Virkkaan näitä telkkaria katsoessa, tai jonnekin matkustaessa, en muulloin. Joissakin lapuissa olen käyttänyt afrikankukkaa pohjana, mutta muuten mallit ovat omia, jotka kehittyvät samalla kun virkkaan. 
Minulla ei ole jäännöslankoja, koska en pitkään aikaan ennen näitä ole kutonut tai virkannut juuri mitään, ja siksi olen ostanut 7-veljestä lankaa ihan näitä varten.

 Näissä patalapuissa on sellainen hyvä puoli, että ne voi viedä kylään mennessään noin vaan. Jos ne ei sovi väreihin tai saaja ei tykkää, hän voi pistää ne laatikkoon piiloon, laittaa kieroon, tai heittää vain pois. Jonkin muun käsityön antamisessa on omat rajoituksensa, pitäisi tietää tykkääkö saaja siitä.
 Nämä olen virkannut kaksinkertaiseksi, eli tuo toinen lappu on toisinpäin ja molemmat ovat siis samallaiset.

17 kommenttia:

 1. Nättejä! Multa ei käsityöt luonnistu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinulta onnistuu jotain muuta.

   Poista
 2. Sieviä ja tarpeellisia ja vielä varmasti mukava virkatakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä huomasin, että en ole alakoulun jälkeen virkannut patalappuja, ehkä nyt on aika. Hauskinta on keksiä miten virkkaa.

   Poista
 3. Aivan ihania pannulappuja.Värit sointuvat kauniisti toisiinsa. Kyllä noiden saajat varmasti ilahtuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ovat vastaan ottaneet kenelle olen antanut.

   Poista
 4. Kivan näköisiä pannulappuja. En ole virkannut aikoihin. Nyt on tulossa JuJu kirjakerhosta Virkatut pannulaput kirja... Miten tuohon blogin yläreunaan saa noita eri aiheisia osioita? Muutenkin sinun blogisi yleisilme on niin kaunis. Minä en osaa millään, mitään kivaa laittaa... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla muoti juttu virkata patalappuja.
   Luettelon saat seuraavasti: Mene ulkoasuun, siellä on, tai ainakin tässä mun mallissa on gadget blogi otsikon alla. Mene siihen ja ota luettelosta tunnisteet. Valitse sieltä valitut tunnisteet, sitten voit vain ruksata haluamasi tunnisteet siihen.
   Minullakin tämä on monien kokeilujen tulos, mutta nyt olen tyytyväinen tähän pohjaan.

   Poista
 5. Ei patalapun tarttis olla nin kaunis. Minulla on pari lahjapatalappua, jotka saivat kunnian vain olla esillä. En ole raskinut niitä käyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vain raskia käyttää. Minun mielestä aikaisemmin paialappujen virkkaus on ollut mummujen hommaa, ehkä se vain täytyy myöntää, että itsekin olen jo samassa patalappuvaiheessa. Tuli vain mieleeni kun olen itsekin pitänyt pari äidin virkkaamaa lappua vain koristeena, enkä ole käyttänyt.

   Poista
 6. Viimeinen pari on ihanan sähäkkä. Tulepas meille kaffelle, minun lappuni kun ovat aika likaiset ja kuluneet jo :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta ;) Minä olen ajatellut, että nämä ovat myös pieniä mandaloita, koska ne syntyy siinä hetkessä ja mielijohteesta.

   Poista
 7. Kauniita patalappuja :) Patalapun ei tarvitsekaan sopia sisustukseen, koska se on käyttöesine ja pikkutarkat sisustajat voivat säilyttää patalappuja kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelen. Kiitos Huopatossunen !

   Poista
 8. wie schön sie geworden sind, mir gefallen sie alle!

  VastaaPoista
 9. Kauniita patalappuja ja niin ihanan keväisen kirjavia nuo kaksi ylintä.

  VastaaPoista