torstai 8. marraskuuta 2012

Mandala haaste # 14

Selma, Paperista Piikkilankaan blogista ei suoranaisesti haastanut, mutta kannusti minua ottamaan tämän haasteen vastaan ja piirtämään Mandala. Minulle ei ole vielä täysin selvä, mikä tämä Mandala on ja mikä sen tarkoitus on, vaikka sitä netistä yritin selvitellä. Jotain kuitenkin sain selville 
Piirsin ja väritin tämän ihan ajattelematta mitenkään tarkoitusta ja värejäkin laitoin melkeinpä mikä käteen sattui. Värityksestä ei tullut ihan tasainen, käytin huopakyniä ja sattuivat olemaan aika terävä kärkisiä.   
En yhtään tiedä onko tämä ollenkaan oikeaoppinen ja onko tässä jotakin sääntöjä vai onko se ihan vapaa muotoinen, lukuunottamatta pyöreyttä ja symmetrisyyttä.
 

Tästä linkki Mandalan haastesivulle, sieltä löydät paljon muita Mandaloita.

12 kommenttia:

 1. Olipa kiva kun otit haasteen vastaan, kiitos Seija! Tämä on hieno mandala ja fiilistely olikin aiheena tällä kertaa. Tykkään tästä kolmiulotteisuus vaikutelmasta kovasti ja se tuo mieleen kesäpuutarhasi väriloiston ja hedelmäsadon. Ei minullkaan ole ihan tarkkaa käsitystä mandaloista ja sen syvimmästä tarkoitusperästä, mutta jäin vaan koukkuun näiden piirtelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma. Hauska kun näit tässä puutarhan ja kukat, vaikka se ei tullut ollenkaan mieleeni tätä piirtäessä. Mennessään se kyllä vei, aloittaissa en tiennyt ollenkaan millainen on lopputulos. Sellaisen lyhyen määritelmän löysin, että Buddalaisuuteen kuuluva meditaatio väline. Kyllähän sen piirtäminen oli tavallaan eräänlainen meditaatio, sai mielen rauhoittumaan ja hajaantuneet ajatukset tähän ympyrään.

   Poista
 2. Meidän mandalamme ei tarvitse olla mikään pyhä kuva, vaan lähdemme paremminkin jungilaisesta tavasta, eli piirrämme oman itsemme kuvan, omia tuntemuksiamme juuri sillä hetkellä, kun teemme mandalaa. Aloitit aivan oikein, juuri niin, ettei ajattele mitään, tekee vaan, silloin kuva syntyy alitajunnasta ja on joskus yllätys itsellekin. Piirtää sellaista, mikä on vaivannut mieltä, mutta jota ei ole rohjennut päästää pintaan. Toisaalta juuri kuvioiden piirtäminen on meditaatiota, pysähtymistä ja olla ajattelematta arjen murheita.
  Sinun mandalasi on juuri sellainen, mutta kyllä siitä välittyy kesä ja sen värit. Nuo kuviot ovat jänniä, kun hetken katselee, toiset kolmiot alkavat nousta, toiset laskea, syntyy perspektiiviä, joka saa kuviot elämään, syntyy myös uusia muotoja. Siniviolettikehä menee jännästi kuopalle ja vihreä kehä taas nousee harjanteille. Joka suuntaan katsova silmä on hieno keskus.
  Tämä on hieno mandala! Tervetuloa joukkoon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna hyvästä ja selkiyttävästä kommentista. En ajatellut tätä ympyrää mitenkään pyhänä kuvana, vaikka sille tuo Buddalaisen merkityksen löysinkin. Minusta tuntuu, että minun mandalani tulevat ihan vain fiiliksen pohjalta, vaikka aihettakin saatan ajatella. Tykkään väreistä ja tässä ensimmäisessä yllätyin itsekin tuosta kolmiulotteisuudesta. Tietenkin kun olen maalannut ja sen varran tiedän väreistä, että automaattisestikin käytän nostavia ja laskevia värejä rinnan kuten tuossa.
   Aloin jo hahmotella seuraavaa, taisin ihan tosissaan innostua, maalaushommat ovatkin olleet jäissä pari vuotta. Kiitos kun saan tulla joukkoon.

   Poista
 3. Hienoa, että sinäkin olet Selman kannustamana piirtänyt ensimmäisen mandalasi. Mandalasi on värikäs ja kukkamainen. Terälehdet ovat teräviä ja mandalan keskustan silmät ovat mielenkiintoisia. Ei muuta, kuin vaan seuraavaa mandalaa piirtelemään !

  VastaaPoista
 4. Kiitos Perhotar, Selman blogissa kuulin ensimmäisen kerran sellaisesta asiasta kuin Mandala ja muutaman katseltuani aloin kiinnostumaan, ei hänen paljon tarvinnut houkutella. En tiennyt piirtäneeni silmiä heskustaan, mutta kun nyt katson, niin siinähän ne on.

  VastaaPoista
 5. Energinen, elämää täynnä on mandalasi. Kauniit värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vetelin vain viivoja ja ympyröitä ja niitä aloin värittämään. Ihan jännä oli tehdä kun en tiennyt mikä tulee.

   Poista
 6. Ihanaa kun innostuit mukaan, mandalasi on hieno. Paitsi kesän riemuja, näen siinä myös syksyä. Kauniita värejäsi on ilo katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miivi, ja tervetuloa lukijakseni. Mandalaa oli niin kiva tehdä, että seuraava jo odottaa vuoroaan

   Poista
 7. Kauniita syksyn värejä mandalassasi, järvikin vielä väreilee vapaana jäästä!

  VastaaPoista