tiistai 2. joulukuuta 2014

Keramiikan opiskelua

Nyt on ensimmäinen lukukausi keramiikkakurssilla ohitse ja tässä kurssin antia. Kynttiläjaloista tuli aika massiiviset ja liian samankokoiset. Mitään identtisiä en niistä yrittänytkään  ja siksi tuo yksi ohuenpi ei haittaa. Myös lasiteeseen kastelu on ihan persoonallista, mutta eipä ole varmasti kenelläkään samallaisia. 
Puu onnistui yli odotusten ja kesti hyvin käsittelyn ja poltot noista koukeroista ja ulokkeista huolimatta.  Lehdet olisivat saaneet olla vihreämmät, mutta olin liian varovainen ja laitoin liian vähän lasitetta niihin. Runkoa en lasittanut ollenkaan naarmutin ja patinoin vain.
Alunperin minulla ei ollut tarkoitus löytää puusta mitään hahmoa, mutta kun se siihen vähän kuin varkain alkoi tulla, otin sen ihan mielelläni vastaan, mutta ei sen nyt noin kovasti olisi tarvinnut kauhistua. En vielä tiedä mihin nämä jalat sijoitan. Paikka on hakusalla, mutta luulenpa, että ne päätyvät parvekkeelle, ovat ehkä liian isot sisälle.

16 kommenttia:

 1. Sinulla on lahjat ihan kaikkeen käsillä tekemiseen. Ihana puu ja kynttilänjalat. Minusta näyttävät kyllä lähes identtisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Opettelua kyllä riittää,

   Poista
 2. Hienoja! Siihen saa tottua, ettei ne ikinä ole senvärisiä ja näköisiä, miksi ne on tehdessään kuvitellut. siinä just on se juju ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin näyttää olevan, mutta siinähän se mielenkiinto säilyy.

   Poista
 3. Hienoja savitöitä! Onkos nuo kynttilänjalat maljoja, jos kääntää ylösalaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! En kyllä tarkoittanut niille käyttöä toisinpäin, mutta mittasuhteet kyllä sopivat toisinkinpäin.

   Poista
 4. Hyvän näköiset kynnttilänjalat Tuohon kauhistuneeseen puutyöhön ihastuin, todella vinkeen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armi! Alussa ajattelin tehdä vain jonkinlaisen puun, mutta työn edetessä hoksasin, että tästä tulee satupuu. Tuo puu alkoi kiehtoa minua, että ehkä keväällä kokeilen tehdä toisen ja vähän isomman, nyt tiedän miten saan sen pysymään koossa.

   Poista
 5. Ihania ovat nuo kynttilänjalat ja tuo puu on niin hellyttävän näköinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta! Aloittelijan töitä, ehkä opiksi jatkoa ajatellen.

   Poista
 6. Komeat kynttilänjalat, tykkään.

  VastaaPoista
 7. Hienoja keramiikkatöitä. Puu on ihastuttava.

  VastaaPoista