lauantai 21. lokakuuta 2017

Kuuraisia aamuja

Tänään lauantaina 21.10 oli piha kunnolla kuurassa. Vuorenkilvet olivat menneet talvitilaa, mutta hopeapeippi ja muut maanpeittokasvit olivat vain kuurassa.


Eilen aamulla oli myös kuuraa, mutta lämpeni pian ja tuli kaunis sumu. Päivällä mieheni leikkasi nurmikon varmaankin viimeisen kerran tälle syksylle. Ei ole paljon perennanvarsia joita pitäisi leikata ja tuosta kumpareesta ei mitään. 
Kohta voi alkaa laittamaan valoja pihalle. Siellä on nyt vain tavalliset ulkovalot. Nekin valottavat ihan mukavasti kun olen sytyttänyt ne illaksi. Meillä on ikkunat keittiöstä ja makuuhuoneesta pihalle päin ja siitä katsellaan paljon pihaa. Makuuhuoneesta illalla viimeiseksi ja aamulla ensimmäiseksi.   
 Tämä piha oli kyllä tässä uudessa kodissa se paras paikka, vaikka vielä kasvusto on pientä se on kuitenkin siisti näin syksylläkin ja ihan nätti. Meillä oli kyllä onnea kun saimme vielä kunnon pihan. Siirtolapuutarha ei ollut talvella käytössä, eikä pihaa voinut hyödyntää talvella.


Tervetuloa uudet lukijat.

6 kommenttia:

 1. Olette saaneet pihan yhdessä kesässä hienoon peruskuntoon ja nyt siistiin talvikuntoon. Meillä on tällä hetkellä puoliso- herra Kukkaro haravoimassa ja puhaltelemassa miljoonia koivunlehtiä pihalla, minulla on sämpylänpaisto kesken. Monissa penkeissäni on valtavasti perennanvarsia vielä vihreinä, ja on muutama tulppaaninsipulipussikin odottamassa istuttamista. Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnneliPunneli. Meilläkin tulee koivun lehtiä ja tuossa päädyssä on kaksi salavaa ja miistähän tulee lehtiä paljon, niitä minäkin olen haravoinut. Tuossa oikealla olevassa koivussa on vielä lehtiä paljon. Pienissä ja uusissa perennoissa ei ole paljon leikattavaa. Jonkin verran minäkin kukkasipuleita istutin. Ihan on helppoa vielä tämä puutarhanhoito, mutta muutaman vuoden kuluttua se ei varmaan näin selkeää ole.

   Poista
 2. Puutarhasi on vielä tässäkin vaiheessa vuotta todella hieno. Mielellään tuollaisia näkymiä katselee aamuin illoin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutuuden viehätystä tämä meillä on ja kuvittelua ensi kesää varten.
   Mukavaa viikonloppua Sinulle myös!

   Poista
 3. Hieno on teidän tällaista puutarhaa katsella. Siistiltä näyttää ja valot tuovat sitten lisää viehätystä. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 4. ihanan rauhallinen tunnelma pihamaalla. minullakin on tapana heti aamusta kurkistaa makuuhuoneen ikkunasta pihamaalle. näen ikkunasta kasvihuoneen, mikä on talvisin pakkassäällä ihanien kuurankukkien peitossa.

  VastaaPoista