torstai 25. huhtikuuta 2013

Krookukset kukkii

Nyt on piha ja kukkapenkit siivottu ja ei muuta kuin odottamaan tulppaaneja ja narsisseja. Muistaakseni  istutin myös muutamaan hyasintin.


 Niin on vielä värittömiä nämä kuvat, mutta ei mene kauan kun on ihan vihreää ja värikästä. Pionit näkyy jo aika hyvin ja pörriäisiäkin oli jo liikkeellä. Linnuilla oli oikein hyvä konsertti ja aurinko paistoin täydeltä terältä, kun tänään kävimme muutaman tunnin kuopsuttelemassa. 
Meidän on tarkoitus laittaa toukokuun aikana mökkiin uusi vuoraus ja  maalata se uudestaan. Mieheni aloitti jo poistamalla vanhaa rimoitusta. 

13 kommenttia:

 1. Teillä on kevät jo pitkällä!Itse en ole vielä kukkapenkkejä puhdistanut, mutta ehkäpä jo viikonloppuna sen teen :) Näistä kuvista mennäänkin sitten nopeasti sitä kesää kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime lauantaina minäkin ensimmäisen kerran otin haravan käteeni, kukkapenkkejä saatoi vähän haravoida, mutta nurmikko oli liian märkää. Tänää oli oikein kuivaa ja huomiseksi luvattu sade on tervetullut.

   Poista
 2. Kyllä krookukset on aina yhtä ihania kevätkukkia. Tosin meillä rusakot söivät taas osan niistä, mutta onneksi vain pienen osan : )
  Ja kohta tosiaan alkaa ensimmäiset tulppaanit kukkia... siis ehkä parin viikon päästä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jännää kun ensimmäiset krookukset näyttää niin kauniilta ja värikkäiltä sitä harmaata maata vasten, mutta kun katsoo kuvia toukokuun lopulla krookukset näyttää aika vaatimattomilta.
   Meillä ei rusakot ole syöneet ollenkaan, ainakaan vielä. Meillä on 60 cm aita koko tontin ympärillä ja olen huomannut, että ei ne ihan pienestä hyppää yli, jos naapurin pihalle pääsee paremmin, kun ei ole aitaa.

   Poista
 3. uskomatonta että löytyy jo noin kaunista ja kukkivia rinteitä juuri ja juuri lumen alta vapautuneet.

  VastaaPoista
 4. Kiva taas seurata kuinka paratiisis alkaa kukoistamaan. Kivaa viikonloppua ja mieluisia ilmoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut niin kesäisiä ilmoja jo, tänään tosin sataa ja on kylmä, mutta vesi on hyväksi nurmikollekin. Tuntuu ihan pahalta kirjoittaa, että vesi tekee hyvää, kun Pohjanmaalla siihen meinataan hukkua.

   Poista
 5. Keväällä on mielenkiintoista seurata mitä mistäkin kohtaa putkahtaa maan pinnalle. Joskus yllättyy iloisesti, joskus vähemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että minulle tulee yllätyksiä enemmänkin, siirtelin jotakin, mutta en muista mitä.

   Poista
 6. Kevään paljaudessa pienetkin väriläiskät ilahduttavat monin verroin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ensimmäinen krookus, tai jokin muu on aina ihme.

   Poista
 7. tämä aika vuodesta on niin kaunista, odotusta täynnä ja elinvoimaa. onkin mukavaa seurata puutarhamökkinne kesää, nyt jo näyttää niin kauniilta:))

  VastaaPoista