sunnuntai 2. syyskuuta 2012

"Mona-Lisa"

Jäljennös 
Moni on varmaan tämän kuvan nähnytkin, esittelin tätä jo Vuodatuksen blogissa silloin kun sen maalasin, mutta pistänpä sen kuitenkin tähän, kun ei ole muutakaan tärkeämpää. 
Meillä oli aikoinaan Työväenopistolla maalaus teemana tähän liittyvä juttu ja silloin päätin kokeilla miten onnistuisin. En ole koskaan ollut innostunut jäljentelemään suurten mestarien, enkä pienempienkään töitä, mutta Mona-Lisa oli sen verran kunnianhimoinen haaste, että päätin yrittää. Kärsivällisyyteni ei kuitenkaan riittänyt käsiin ja taustaan saakka, vaan kasvot sai riittää. Jos tuohon laitetaan alkuperäinen viereen, eihän se samallainen olisi, mutta kyllä tämä nyt yhdestä jäljennöksestä käy. Olen käynyt katsomassa alkuperäistä, jos sekään sitä on, ja kyllähän se vaikuttava kuva on ja tarkoin vartioitu. Niin paljon oli ihmisiä, että ei toisellakaan yrittämällä ihan eturiviin päässyt.   

8 kommenttia:

 1. Wautsi.... sinähän se Taiteilija olet.... UPEA !!!

  ps. kyllä niitä vaatteita riittää , vaikka joka työpäiväksi erilainen :))

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan nähnyt alkuperäistä Mona Lisaa, mutta tuota kyllä katselisin mielelläni seinällä. Hienosti olet saanut hymyn karehtimaan ja taustakin on kaunis!

  VastaaPoista
 3. Hymy on maalauksessasi aivan kuin alkuperäisessä. Olen nähnyt alkuperäisen. Sen koko oli yllätys. Olin kuvitellut taulun paljon suuremmaksi.

  VastaaPoista
 4. Taitavasti ja kauniisti maalattu Mona-Lisa...on upea maalaus:-)

  VastaaPoista
 5. Taitavasti tehty ja kauniisti kehystetty jäljennös.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista, olen itsekin ihan tyytyväinen siihen, tai itseasiassa siitä tuli parempi kuin osasin odottaa.

  VastaaPoista
 7. Kaunis!

  On se jännä juttu, mikä tekee sen, että yhdestä maalatusta naisenkuvasta voi tulla niin maailmankuulu ja arvokas. Arvasikohan taiteilija aikanaan, minkä teki.

  VastaaPoista