maanantai 1. elokuuta 2016

Uusi koti löytyiNyt se on sitten totta viimeistäkin virallista piirtoa myöten, nimittäin muutto maalle. Paikkakunnan asukkaat tykkäävät varmaankin puhua kaupungista, mutta minulle se tarkoittaa muuttoa maalle. Tämä kaupunkilaiselämä on rasittanut minua jo pitkän aikaa ja tuntuu aivan ihanalta muuttaa paikkaan, jossa ei tarvitse kulkea bussilla, metrolla tai junalla, jos meinaa mennä jonnekin. Auto on tietenkin, mutta meidän perheessä se tarkoittaa isäntä kuskina, eikä aina ole samat reissut. Minäkin ajoin nuorena kortin Helsingissä, mutta alkuaikojen törttöilyjeni jäljeen en rattiin ole istunut, ainakaan Helsingissä. Siellä uudessa paikassa ovat jalat ja ehkä pyörä paras kulkuväline. Ainoa julkinen liikenne on "Tyykikyyti", joka on pieni bussi, joka kulkee jonkinlaisen lenkin torilta torille. 
Tämä paikka on pienehkö kaupunki, jossa yleisin asumismuoto on omakotitalo, jonkin verran on rivitaloja ja kerrostaloja. Kuvittelimme ostavamme rivitalon pätkän, mutta niin vain kävi, että nyt omistamme omakotitalon melkein kaupungin keskustasta. Torille, kauppoihin ja kaikkiin tarvittaviin paikkoihin on kävelymatka. Alue on rauhallinen omakotitaloalue, jossa ei ole läpikulkuliikennettä.   Paras asia tässä on piha, jos jätetään vähemmälle huomiolle myyjän juuri tekemä remontti, ihana sauna ja kylppärin ihanat kaakelit sekä uutuuttaan hohtava mustavalkoinen keittiö. Piha on meilkein neitseellinen, josta on hyvä aloittaa. Syksyllä ei taida ehtiä paljonkaan, mutta hyvä kun on talvi aikaa suunnitella. Täytyy vain laittaa jäitä  hattuun ja olla valppaana ettei homma lähde lapasesta. Helppohoitoisuus on valttia, tuskinpa näillä kymmenillä enää mitään arboretumeita tai vesipuistoja rakennetaan.
Noin kuukauden kuluttua lähtee muuttokuorma reilu 100km Porintietä kohti Tyykikylää.     

20 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut uuden kodin omistajalle! Forssaan siis tunne vie. Ei huono valinta lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Forssaan taitaa muuttaa muitakin eläkeläisiä, siis paluumuuttajia. Miehelleni tuli keväällä 50 vuoden reissu täyteen.

   Poista
 2. Oikein paljon onnea teille uuden kodin johdosta, maalla on mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuta, niin minäkin ajattelen, että on mukavaa:)

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin!! Tuolla pihamaalla on tilaa hengittää ja suunnitella. Annas kun mielikuvitus lähtee lentoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila! Hiukan on mielikuvitus jo lentänyt, mutta saa lennellä suurimmat lennot talven aikana ja katsotaan mihin se keväällä laskeutuu.

   Poista
 4. Onnea uuteen ihanaan kotiin! Saatkin suunnitella puutarhan ihan oman mielesi mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Häivähdys! tuossa pihassa on vain muutama marjapensas ja pari puuta ja ne ovat hyvällä paikalla, ei tarvitse luultavasti alkaa siirtelemään mitään, tyhjään paikkaan vain jotain kivaa.

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin! Kuulostaa siltä toiveiden täyttymykseltä, kannatti odottaa :) Kun noita kuvia katselin ennen tekstin lukemista niin heti ajattelin, että onpa ihanan tyhjää. Tuohon on hyvä lähteä muokkaamaan mieleistänsä puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Olet aivan oikeassa, tyhjä tila houkutteli minuakin.

   Poista
 6. Hei. Seija pitkästä aikaa. Muutoksen tuulet vievät eteenpäin. Onnea uusille tuulille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eija! Kiitos onnitteluista nyt on aika muutokselle, jos koskaan.

   Poista
 7. Paljon Onnea uuteen kotiin!
  Hieno asia, että löysitte mieluisan uuden kodin ja pääset jälleen toteuttamaan puutarhavisioitasi. Hyvää syyskesää ja muuttourakkaa, siinä onkin oma hommansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Muutto on melkoinen urakka, vähän jännittää kun ei ole siitä juurikaan kokemusta, 37 vuotta on viimeisestä muutosta ja silloinkin vain naapuritaloon.

   Poista
 8. Kiva että uusi koti on löytynyt ☺ ONNEA ☺

  VastaaPoista
 9. Onnea uuteen kotiin! Ison näköinen piha, on varmasti ihanaa päästä sitä suunnittelemaan ja tekemään. Hyvää syksyn jatkoa! PS. Blogissani on arvonta ensi sunnuntaihin asti, jos ehdit käydä osallistumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Nyt alkaa olla jo asiat paikollaan ja tuo piha on ollut melkein joka aamu kuurasta valkoisena. Sitä on kiva katsella aamukahvia juodessa, näkyy suoraan keittiön ikkunasta. Hyvää syksyä Sinulle!

   Poista
 10. Hienoa! Valtavasti onnea :) Uskon, että tulet viihtymään. Ja aon aivan ihanaa päästä touhuamaan omalle pihalle keväällä. Olisi kyllä kiva nähdä kuvia vasaremontoidusta kodistakin. Oikein myötäelän teidän ilossanne :D

  VastaaPoista
 11. Hei pitkästä aikaa. Kiitos onnen toivotuksista, sitä tarvitaan. Nyt on asuttu uudessa paikassa melkein tasan 2 kuukautta. Hyvältä tuntuu. Piha odottelee kesää. Nyt syksyllä ei ehditty tehdä juuri mitään. Meillä oli tosiaan hyvä tuuri kun saimme ostaa hyvän talon, jossa oli keväällä remontoitu keittiö ja muutama vuosi sitten remontoitu kylppäri ja sauna. Makuuhuoneisiin vain laitoimme uudet tapetit ja katot, muuta remonttia, jotain pientä lukuunottamatta, ei tarvinnut tehdä. Olen hiukan arka esittelemään kotiani julkisesti, mutta katson jos voin joitakin kuvia laittaa. Blogit on jääneet melkein unholaan, kun on ollut niin paljon muuta ajateltavaa ja tekemistä.
  Hyvää syksyn jatkoa Sinulle

  VastaaPoista