sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Mitähän pitäisi tehdä vanhoille tuijille?

Hei kaikki pitkästä aikaa. Nyt pitäisi alkaa todella suunnittelemaan mitä tälle uudelle pihalle voisi tehdä. Ensimmäisenä tarvisen Teidän apua. 

Pihalla on kaksi isoa pallotuijaa.  Minun käsitykseni mukaan ne ovat jääneet ehkä hoitamatta. Olen nyt leikannut niitä, mutta ne ovat sisältä ilman lehtiä ja paikoin kamalan tuuheat, varsinkin ylhäältä. Kannattaakohan näitä leikata ollenkaan, vai poistaa kokonaan? Yritin leikata tiheimpiä kohtia pois ja kyllähän se asiaa ehkä helpottaa, mutta kasvaako sisälle enää mitään? Näyttävät nyt enemmänkin heinäsuovilta.     


4 kommenttia:

 1. Jaa-a, en osaa sanoa. Olen lukenut, että tuijia voi leikata useampaan otteeseen tiettyjen kuukausien sisällä. Oisko ollut tuolta Plantinavian sivuilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle havut ovat uusia, siirtolapuutarhalla ei ollut havuja. Minäkin olen lukenut, että tuijaa voi leikata reilustikin, mutta sellaista vastausta en ole löytänyt, elpyykö se sisältä jos sitä harventaa tarpeeksi paljon. En tiedä miten vanhoja nuo ovat.

   Poista
 2. Harmi ku en osaa neuvoa..aika isoja pallosia ovat..
  jos et saa leikattua mukavampaan muotoon, miten ois jos poistaisit vain toisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Nyt olemme niitä leikanneet, olivat tosi tiheästi kasvaneet. Harvensimme ihan reilusti ja nyt niistä kuultaa valo läpi. Aluksi luulimme, että pallojen sisällä ei ole muuta kuin risua, mutta toisessa ainakin on vihreää. Päätimme katsoa niitä kesän alkaako ne miten kasvamaan ja voiko niitä ajanmittaan pienentää.

   Poista