perjantai 15. toukokuuta 2015

Puutarhaleikkiä

Kun katselen isoja omakotitalojen hienoja pihoja, tulee tunne, että kehtaanko leikkiä tällä leikkimökkipihalla ja vielä hehkuttaa sitä muille. Tämä mökkipiha on kuitenkin meille se kaikkein paras piha ja ihan sellainen kuin itse sen haluamme olevan.  Lisäksi se on tarpeeksi pieni, ettei sen hoitaminen tule työksi tai ole ylivoimaista.
Tämä on kesäharrastus,  jonka ovet voi sulkea syksyllä ja avata keväällä. Kesällä siellä voi asua, mutta jos on sateista tai kylmää, voi halutessaan lähteä kotiin, jossa on 10 minuutissa. 
Koska tämä on harrastus ja leikki, mitään ei tehdä ryppyotsaisesti eikä pakolla. Mitään kaavoja tai pihasuunnitelmia ei meidän pihalla ole. Minä yleensä saan edellispäivänä tai aamulla jonkin inspiraation ja iltapäivällä olen sitä jo toteuttamassa tai viimeistään syksyllä. Tai sitten se kuivuu kasaaan ja tulee uusi inspiraatio.
Viime kesänä keksin, että teenpä tuohon kivikasaan pienen polun, mutta nyt se vasta sain tarkoituksen, eli siinä oli tie menninkäiselle, jolle rakensin mökin jo valmiille tontille. Harmi vain kun ovi irtosi mökistä eikä liima siihen tehonnut, mutta kun keinot loppuu otetaan konstit käyttöön ja olenpa melko varma, että menninkäinenkin saa oven. Tosin en ole vielä menninkäistä nähnyt, mutta ei se haittaa, tuskinpa ovat näkyviä.