perjantai 15. toukokuuta 2015

Puutarhaleikkiä

Kun katselen isoja omakotitalojen hienoja pihoja, tulee tunne, että kehtaanko leikkiä tällä leikkimökkipihalla ja vielä hehkuttaa sitä muille. Tämä mökkipiha on kuitenkin meille se kaikkein paras piha ja ihan sellainen kuin itse sen haluamme olevan.  Lisäksi se on tarpeeksi pieni, ettei sen hoitaminen tule työksi tai ole ylivoimaista.
Tämä on kesäharrastus,  jonka ovet voi sulkea syksyllä ja avata keväällä. Kesällä siellä voi asua, mutta jos on sateista tai kylmää, voi halutessaan lähteä kotiin, jossa on 10 minuutissa. 
Koska tämä on harrastus ja leikki, mitään ei tehdä ryppyotsaisesti eikä pakolla. Mitään kaavoja tai pihasuunnitelmia ei meidän pihalla ole. Minä yleensä saan edellispäivänä tai aamulla jonkin inspiraation ja iltapäivällä olen sitä jo toteuttamassa tai viimeistään syksyllä. Tai sitten se kuivuu kasaaan ja tulee uusi inspiraatio.
Viime kesänä keksin, että teenpä tuohon kivikasaan pienen polun, mutta nyt se vasta sain tarkoituksen, eli siinä oli tie menninkäiselle, jolle rakensin mökin jo valmiille tontille. Harmi vain kun ovi irtosi mökistä eikä liima siihen tehonnut, mutta kun keinot loppuu otetaan konstit käyttöön ja olenpa melko varma, että menninkäinenkin saa oven. Tosin en ole vielä menninkäistä nähnyt, mutta ei se haittaa, tuskinpa ovat näkyviä.

       

5 kommenttia:

 1. Ensinnäkin aivan ihastuttava menninkäisen mökki ja kiva sorapolku, jota menninkäinen voi astella. Puutarha olipa se sitten suuri tai pieni, on useimmiten suurella rakkaudella rakennettu ja antaa omistajalleen suurta tyydytystä ja kauneutta kaikille aisteille.

  Mukavaa päivän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Juuri noin minäkin ajattelen. Jokainen joka puutarhan rakentaa. varmasti sitä rakastaa ja haluaa tehdä sen eteen töitä, kuka enemmän ja kuka vähemmän, onneksi meillä on valinnan vapaus. Paitsi puutarhan ja asumisen sovittaminen Helsinkiin on rajoitetumpaa kuin muualla, mutta näillä realiteeteilla tuo mökki homma on paras ratkaisu siihen ongelmaan.

   Poista
 2. Huokaus :) Jos asuisin kaupungissa, taatusti minulla olisi siirtolapuutarhamökki.. niin ihana "keksintö" se on. Juuri tuo leikkiminen siellä parasta onkin, saa tehdä vaikka minkälaisia "hullutuksia" - siis positiivisessa mielessä, ja kun tilaa on rajoitetusti mikään ei ryöstäydy käsistä. Itsellä on arviolta ainakin puolen hehtaarin piha, mikä välillä osoittautuu rasitukseksi, mutta on siinäkin omat hyvät puolensa. Kaunista katseltavaa teillä, niin ihanaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on kaikessa on hyvät ja huonot puolet, eikä näitä pihoja oikeastaan voi verrata keskenään.

   Poista
 3. Tuollainen se oma paratiisi pitää ollakin. Itsensä kokoinen.

  VastaaPoista