lauantai 20. huhtikuuta 2013

Hyvää kevättä !

Lumet mennä hupsahti viikossa, vain rippeet on jäljellä. Noin 10 päivää sitten leikkasimme omenapuita ja kävelimme hangen päällä, mutta kun aurinko lämmitti, hanki alkoi pettämään ja polveen asti sinne lumeen hupsahteli.
  Tältä piha näyttää nyt.
Ensimmäiset krookukset sieltä kuitenkin oli jo nousseet.
Näitä pieniä alkuja oli jo näin paljon joka puolella. 
Kevätsydän tässä kiirehtii pintaan. kaikki nämä kuvat otin tänään. Tästä se alkaa tämä ihmettely.

13 kommenttia:

 1. Samoissa hommissa ollaan, joskin minulla on vielä omenapuiden leikkaus kesken. Päivän kun on tuolla auringossa ja tuulessa niin illalla on olo kuin selkäsaunan saaneella.

  Talvi ei ollut tehnyt tuhojaan muuten kuin yksi ryhmäruusu oli heittänyt henkensä. En siitä oikein välittänytkään, se oli edellisen omistajan maun mukaan valittu. Enkä koe olevani oikein ruusuihminenkään. Mutta näyttävähän se oli ja kukki heinäkuusta pakkasiin saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt nämä tarkastelut alkaa, minä en vielä tiedä, mikä on paleltunut tai mikä ei. Viikonloppuna pääsin siivoamaan kukkapenkkejä, murmikko oli vielä aika märkää.

   Poista
 2. Meillä on vielä reilusti lunta maassa, mutta seinänvierustalla oleva kukkapenkki ja kivikko ovat jo sulaneet. Saa nähdä miten kauan kestää että savimaa jaksaa imeä lumien sulamisvedet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni lumet tosi nopeasti. Meilläkin on savimaata, siksi kai nurmikon kuivuminen vie enemmän aikaa.

   Poista
 3. Ihmettely on niin ihanaa! Kauniit krookukset ja niin lupaavat kasvien pikkuiset kärjet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina oli ihan muutama krookus, mutta eilen niitä oli jo paljon enemmän.

   Poista
 4. Meillä on vielä alapihalla lunta, mutta yläpihan aurinkoinen puoli alkaa olla samassa tilassa kuin sinullakin. Piippoja tulla tupsahtaa päivittäin esiin, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika ihmeellistä, että tulppaanit ja muut kevätsipulit tulevat pintaan jo lumen alla. Meilläkin niitä pilkistelee vaikka kuinka paljon.Myös monet perennat näyttäytyy, kuten päivänliljat, pionit, kevätkaihonkukka ja on siellä muitakin.

   Poista
 5. Nytkö sielä jo kukat puskee nuppujaan auki. Auringon voima on niin valtava. Pian pääset taas kuopsuttelemaan ihanaa puutarhaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt ihan sentään nuppujaan:), mutta niitä mykeröitä,joista näkee, että elämää on. Viikonloppuna jo kuopsutektiin.

   Poista
 6. Kyllä se kevät "keikkuen tulevi". Meillä se taas tulvien kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahdottomia kuvia on tulvista näkynyt, toivottavasti et pahimmassa paikassa asu, ettei lattiat kastu tai muuta pahaa tuhoa. Kyllä Suomi on monitahoinen maa ja paikoin luonnonvoimille altis.

   Poista
 7. Kevään tultua, tuntuu että itsekin nuortuu, noh, ainakin virkistyy.

  VastaaPoista