maanantai 14. toukokuuta 2018

Toukokuun helteillä

Huh, huh, mikä ihana toukokuu. Tosi hienoa kun kaikki kasvaa niin nopeasti, mutta mitenkähän kauan mahtaa tätä ihanuutta kestää. En halua olla pessimisti, mutta kokemus on osoittanut, että ei ne hallayöt vielä ole ohi.
  


Havut meni aika hyvin talven yli, vain yhden pienen katajan söi jänis ja tuo etualalla oleva kuusi kärsi kevään auringonsuojasta. neulaset meni ruskeaksi kun suoja kosketti sitä. Tämän sanottiin olevan syynä vaurioon, kun kysyin asiantuntijalta. Kuusi näyttää kuitenkin elpyvän, joten ei mitään hätää kuitenkaan. 
Muuten kumpare on kunnossa maanpeittokasvitkin heräsivät hyvin henkiin.


Keskellä pihaa oli liian iso tyhjä paikka ja sehän "täytyi" täyttää. Laitoin reunakiviä maisemointikankaan päälle ja kankaan reunan päälle kivituhkaa. Renkaan täytin koristekattteella ja ruukut ja kivet siihen.
Innostuksissani istutin jo kesäkukat, vaikka hallaöitä povailenkin, mutta sitten vain ruukut sisälle yöksi -  toivottavasti ei kuitenkaan.
   


Kevään ensimmäinen kukkija on tämä kylmänkukka. Ostin tämän viime keväänä, ihan kaunis kukka. Olen joutunut ostamaan kaikki perennat kun en uskaltanut tuoda mitään Helsingistä kun siellä on kotiloita joka paikassa. Täällä meidän uudessa paikassa niitä ei vielä ole. Toivottavasti en ole niitä saanut ostettujen taimien mukana, en ole nähnyt yhtään.



Minä kuvittelen tämän kumpareen pienoismaisemaksi ja keramiikkamökit saavat esittää vuoristomajoja.


1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää penkkisi ja kyllä minullakin ruskettui tänä vuonna monet havut aikaisin peitetyt ja myöskin vanhat ei peitetyt . Ostin havupuubalsamia saa nähdä auttaako? Toivottavasti povaamiasi hallaöitä ei tule.

    VastaaPoista