keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Rakennuspuuhia

Mies oli mestarina ja minä liiankin tietävänä aputyttönä, kun näitä perkoloita rakennettiin, mutta hyvät näistä tuli. 
Onneksi löytyi näin sopivat kalusteet, kun joka kaupassa näytti olevan mustaa muovisekoitetta, nämä ovat oikeata puuta.   

   
Tämän ympärillä on villiviiniä joka sivulla. Vielä niitä ei edes kuvasta huomaa kun ovat lehdettömät ja pienet taimet.


Lehtimaja tästä on tarkoitus tulla, mutta näyttää nyt lähinnä bussipysäkiltä. Tässä on erilaisia köynnöksiä, perennoja sopii myös tähän penkkiin. Aurinko paistaa tähän suoraa edestä, siinähän sitä sitten voi löhöä, kun pihantöiltä ehtii.


Tämä kumpare vaati ainakin tämän kesän odottelua ennen kuin se alkaa näyttämään hyvältä. Kasvit ovat niin pienet, mutta ei noita havuja kovin tiheään voi kai istuttaa. Kivet ovat lähinnä täytteenä, maanpeittokasvien odotan leviävän, ja kiviä voin vähentää. Muutamat perennat, joita kiirehdin istuttamaan, paleltuivat ja nyt niitä saa odottaa.  

Reilu kuukausi on pihan kimpussa aherrettu ja kun lähtökohdan ottaa huomioon paljon on saatu aikaa, mielestäni ihan hyvä saavutus. Onneksi meillä on tämä piha, olisi ollut aika tylsä toukokuu ilman näitä hommia. Vaikka monta kertaa olen ollut illalla niin väsynyt, että olen melkeinpä kaatunut sänkyyn, työ on ollut todella palkitsevaa. Nyt on suurimmat työt tehty,  piha on siisti ja nyt voi odotella kasvien kasvamista ja vähän aikaa miettiä mitä tekisi seuraavaksi.  

Tervetuloa uusille lukijoille!