torstai 20. huhtikuuta 2017

Hiekkaa pihalle

Takatalvi teki tepposet puutarhahommiin. Yöllä on ollut pakkasta niin paljon, että maa jäätyi uudestaan, eikä päivän muutama lämpöaste sitä sulattanut.
Nyt on toiveissa vähän lämpimämpää ja ehkä maakin sulaa, eilen vielä oli paikoin jäässä. Jotakin on kuitenkin jo päästy tekemään. Alkuviikosta saatiin hiekkakuorma ja olemme nyt levittäneet sitä pihalle. Toivottavasti se auttaisi sammaliin ja saisimme ajan kanssa jonkinlaisen nurmikon. Siihen on nyt kylvetty kalkkia ja "Sammal pois" rakeita, lisäksi olen pistellyt reikiä talikolla, eli ilmastanut sitä. Sitä pitäisi tehdä lisää aina kun on luppoaikaa, jos sellaista yleensä on ja jaksaa pistellä. Myöhemmin siihen pitää levittää multaa ja kylvää siemenet.
Odotamme pientä kaivinkonetta, joka ottaa nurmikerrosta pois istutusalueelta ja kaivaisi muutamia kuoppia istutettaville kasveille. Käsipelillä se tuntuu mahdottomalta, joten päätimme pyytää koneellista apua. Maa on kuitenkin vielä ollut aika kova ja kaivinkone miehellä muuta työtä.
Pihallemme ei pääse minkäänlainen kuormaauto kippaamaan hiekkakuormaa. Saimme siitä huolimatta hiekkaa pihalle. Auto peruutti kuusiaidan viereen ja nosteli hiekkasäkit aidan yli nosturilla. Hiekkaa tuli enemmän kun tilasin, mutta kyllä sen saa kulumaan, eikä se pilaannu, vaikka osa jäisi tulevaisuuteen. 
  
 
Aika paljon sitä levitimme. 

6 kommenttia:

 1. Takatalvi, se on totta tääläkin. Kylmää on ja räpäskää hiukkoo ☺
  Mukavaa viikonloppua ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tänään tosi kova tuuli ja kylmä. Nyt sataa vettä.

   Poista
 2. Nuo suursäkit ovat käteviä, kun ei ole tilaa kipata avokuormia. Olemme tilanneet niissä multaa, kivituhkaa ja klapeja.
  Kylmää on, eikä hetkeen edes luvassa lämpimämpää. Tällainen kevät tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat tosiaan köteviä, ei leviä ympäriinsä. Kyllä hiekkaa tarvitaan moneen paikkaan, ei tainnut tulla ollenkaa liikaa, vaikka niin luulinkin.

   Poista
 3. Tuossa onkin urakkaa. Nuo säkit ovat käteviä myös puutarhajätteen keräämisessä syksyisin ja keväisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakkaa riittää, mutta kun se on mieluista ja vapaaehtoista, sitä jaksaa. Mutta annasolla jos se olisi pakollista, ei tulisi mitään.

   Poista