keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Raakapoltettu keramiikkatyö

Keskeneräistä työtä ei kai saisi koskaan näyttää, mutta nyt en malta olla näyttämättä tätä raakapoltettua keramiikka taulua. Se oli oikeasti melkein valkoinen, mutta keinovalo luokassa vääristi väriä. Eilen tätä maalasin alilasiteväreillä ja lopuksi valelin kirkkaalla lasitteella. Nyt en meinaa millään malttaa odottaa ensi tiistaita, että näen millainen tästä tulee. 
Käyn vain kerran viikossa keramiikka tunnilla ja se tuntuu nyt aivan liian vähältä, että ehtisi kunnolla jotakin tekemään. Tämän tein kahdella eri kerralla. Pohjan tein ensin ja sitten se vain muovipussiin ja viikoksi seisomaan, seuraavalla tunnilla tein koristeet. Seuraava työ jäi nyt odottamaan raakapolttoa, siinä jouduin myös käyttämään samaa kahden viikon taktiikkaa.          


10 kommenttia:

 1. Ihana! Olet kyllä tosi taitava. Meillä voi ottaa savea kotiin mukaan ja tehdä kotona ja sitten viedä kurssille kotona tehdyt työt poltettaviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Kyllä meilläkin voi ottaa savea kotiinkin, mutta polttaminen ei kai ole kovin suotavaa sitten opistolla. On paljon oppilaita ja uunit täysiä jo paikan päällä tehdyistä ja hyllytila on rajallinen jos kaikki tekisivät kotona ja toisivat työnsä poltettaviksi. Minulla on kyllä mahdollisuus poltattaa Kaapelitehtaalla, siellä on myös keramiikkapaja, jossa voisi tehdä pitempään, myös tarvikekauppa on siellä.Jos oikein innostun se voisi olla hyvä paikka jatkossa. Tämä vuosi on opettelua ja tarvitsen opettajan neuvoja.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Ensi viikolla sen sitten näkee onko vielä sittenkin kaunis vai miten on käynyt poltossa. Nämä pintakäsittelyt ovat vielä aivan hebreaa.

   Poista
 3. Kaunis työ, kelpaa hyvin esitellä jo tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 4. Kaunista kädenjälkeä. Mielenkiintoinen harrastus tämäkin on.
  Keramiikka on niin suosittua harrastusta, että ei juurikaan pääse opiston kursseille. Pitkä jonotuslista syksyisin on, kun paikkoja ei vaan ole eikä tilaakaan.

  Upeita koruja olet myös valmistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Täälläkin oli syksyllä monet paikat jo täynnä, mutta pääsin kuitenkin hiukan kauemmas. Kaikki kädentaidot ja varmaan myös muut kurssit ovat todella suosittuja, täytyy pitää kiirettä ilmoittautumisen suhteen.

   Poista
 5. Todella kaunis työ! Olet kyllä taitava käsistäsi :)

  VastaaPoista