sunnuntai 10. elokuuta 2014

Hellepäivän pysähtynyt tunnelma

Nyt on lämpömittari näyttänyt päivällä, ainakin viikon ajan, noin +30 astetta ja se on ollut aivan liian kuumaa ainakin minulle. Nyt on onneksi luvassa vähän viileämpää, eli noin +21-24 astetta ja toivottavasti myös sadetta.


 Joka kesäinen uskollinen kukkija on tämä kärhö.Tämä kärhö ja monet muutkin kärhöt ovat tänä kesänä kärsineet jostakin ja kukinta ja kasvu ei ole onnistunut. 


 Tämä kuva kuvastaa hyvin helteen pysähtynyttä tunnelmaa.
Piippuköynnös ja kiinanlaikkuköynnös ovat valloittaneet tilaa aivan liikaa.8 kommenttia:

 1. Se oli liian kuuma minulle ja nyt se jäähtyy mitä... Puutarha on jotain taivaallista ja romanttinen rakkaus tervehdys Elke

  VastaaPoista
 2. Onpa taas huikaisevan kauniita kuvia kauniista puutarhasta! Hyvinvoivilta minusta nuo kärhösi näyttävät, helteestä huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Konnadonna, pienikukkaiset kärhöt ovat tänä kesänä menestyneet paremmin, mutta isokukkaiset ei nyt kovinkaan loista.

   Poista
 3. Upea tuo kärhö!!! Ja myös minä olen iloinen siitä, että helteet helpottavat. Tosin huomiselle luvattu 18 astetta tuntuu tämän jälkeen varmaankin suorastaan hyytävän kylmältä! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään mittari näytti aamulla vain +15 astetta, mutta päivä oli silti tosi lämmin ja aurinkoinen, ihan hyvä päivä oli kääntää maata ja tehdä kukkapenkkejä uusiksi. Helteellä ei jaksaisi tuollaisia hommia tehdäkään.

   Poista
 4. Voi millainen pieni paratiisi tuo puutarhasi onkaan! Niin kaunista ja rehevää. Minä en saa kärhöjä kasvamaan millään, vaikka kastelen ja lannoitan ja juurentyvikin on peitossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kärhöjeni juurentyvet on saaneet ilmeisesti liikaa vettä ja ainakin kahdesta kärhöstä on kuollut varsia. Kuvissa nuo pienikukkaisetkin näyttää ihan hyviltä.

   Poista