maanantai 2. joulukuuta 2013

Avainkoruja

Nämä korut ovat sellaisia joita voi käyttää missä vaan, eli näihin voi ripustaa avaimia, kulkukortin tai jotakin muuta tärkeää. Näissä avaimet pysyvät tallessa ja ovat aina mukana. 
Minulla on avaimet usein kaulassa kotonakin aina silloin kun joudun kulkemaan usein ulos. Minulle on käynyt useammin kuin kerra, että avaimet on jääneet sisälle, tai olen ottanut väärät avaimet, kun ne ovat kaulassa ne ovat aina mukana.


Ainoa huono puoli näissä koruissa on niiden kestävyys. Minä pelkään, että nämä ovat liian kestäviä. Kyllähän ihmisten kaulassa riippuu kaikenlaista, kuten solmioita ja koruja. En halua kenenkään jäävän kiinni korustani ja se ei katkea. Olenkin ajatellut, että teen jokaiselle, joka haluaa korun, joka varmasti katkeaa hätätilanteessa. Lukkoahan tuo pitkä koru ei välttämättä tarvitse, mutta sellaisen voisi laittaa, joka kestää tavallisen käytön, mutta katkeaa tarttuessaan, sellaisen teen mielelläni, kun joku pyytää. Jos teen kiinnitykset liian löyhäksi se katsotaan tekoviaksi, vaikka se olisi joissakin tapauksissa erittäin hyvä.   

11 kommenttia:

 1. Kauniita, kauniita koruja ja kaksi on aivan kuin minulle tehtyjä. En vain osaa kuljettaa avainkorttia kaulassa.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita avainkoruja tarvitseville. Totta on mitä sanot tuosta kestävyyden ongelmasta tämän korun suhteen. Vaaratilanteita saattaa oikein huonolla tuurilla syntyä ja siinä liiallinen lujuus, kuten sanoit ei ole hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä olen ollut hyvin iloinen, että korjauksia on tullut ihan muutamia ja jokaisessa tapauksessa koru on tarttunut johonkin tullut riuhtaistuksi. Eli se on toiminut juuri niin kuin haluan. Kestää tavallista käyttöä, mutta katkeaa tarvittaessa.

   Poista
 3. Henoja ovat avainkorusi ja tuosta kestävyydestä olen myös kuullut sanottavan, että kaulakoru pitää saada riuhtaisemalla katkeamaan, että sitä on turvallista käyttää. Mutta kyllä sitä kestävyyttäkin tarvitaan kuitenkin, että ei avaimet katoa huomaamatta.
  Lunta on ollut monta kertaa ja aina sulanut pois. Nyt on niin paksusti, että tuskin sulaa enää, ellei ihan lämpöaalto iske. Tiet ovat aika liukkaita, jos vesisateet tulee.
  Hyvää alkavaa Joulukuuta sinulle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painovirhe taas pääsi pujahtamaan ;)...tarkoitin tietysti että hienoja koruja ;)

   Poista
  2. Kiitos Selma! Juuri tuota minäkin haluan, kestää ja katkeaa tarvittaessa ja noin nuo mun koruni on tähän asti toimineetkin ja olen tehnyt niitä aika paljon. Tuli mieleen sellainen asia, kun näitä vanhusten laitospaikkoja vähemnnetään ja enemmän vanhuksia asuu kotona ja nuo avaimet tahtoo unohtua nuoremmiltakin, Heille täytyisi kehittää sellainen avainnauha, joka katkeaa helpommin jos tulee vaaratilanne, koska vanhuksilla on vähemmän voimaa. Sen pitäisi kyllä kestää kuitenkin, ettei avaimet häviä. Ne kangasnauhat ovat tosi vaarallisia, nehän ei helposti katkea. Minä olin yhteen aikaan sellaisessa työpaikassa, jossa jouduin kulkemaan paljon hissillä ja kulkemaan paljon erilaisissa paikoissa ja minulla oli sellainen nauha kaulassa. Katkaisin sen ja ompelin nepparin ihan oman turvallisuuteni takia..Täällä kaupungissa kun on hissit melkein joka talossa ja ihmisillä kaikenlaista riippuvaa nauhaa ja korua, mielestäni ei hyvä yhdistelmä.

   Poista
 4. Kauniita ovat nämäkin korut! Minä kyselin myös tätä katkeamishommaa kerran asioidessani liikkeesä, mistä yleensä korutarvikkeita ostan. Siellä minulle neuvottiin, että kun avainnauhaan laittaa lukon, niin se toimii sinä "heikkona" lenkkinä tarvittaessa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Reija !
  Kävin blogissasi ja näin myös sinun avainkorusi ja lukot niissä. En arvannut, kun tuosta lukosta kirjoitin, että se on ihan yleinen kikka, mietin vain mikä antaisi periksi.
  Sinulla näyttää olevan samat harrastukset, kuten huovutus.

  VastaaPoista