perjantai 1. helmikuuta 2013

HaasteSain Konnadonna kotona ja puutarhassa -blogista haasteen Lempiasioita.
 Tehtävänä on kertoa kymmenen omaa lempiasiaansa kuvin.

Tässä muutamia. Kun sain tämän haasteen, minusta tuntui se kovin vaikealta, mutta kun aloin näitä keräilemään muutama jäi ylitsekin. 
  

Puutarhassa yksi lempikukkani on lupiini. Tien varsilla sitä vainotaan, mutta minä haluan pitää sen puutarhassani. Katkaisen aina kukkineet varret pois, joten se ei pääse leviämään.  


Toinen lempikukka on jaloangervo. Tykkään siitä kun se on niin helppohoitoinen ja lehdet pysyvät kauniina kukinnan jälkeenkin.


Kuunliljat kuuluvat myös lempikasveihini, niitä minulla onkin aika monta lajia. Tässä tämä suurilehtinen, pienin kalpean vihreä on ihan pieni. Nimien muistaminen ei minulta onnistu, en jaksa perehtyä nimiin, minulle riittää kun ne voi hyvin.  


Sitten on tietenkin tämä pikkuruinen mökki, siihen kuuluu kuisti, huone ja vaja jossa on myös suihku ja biovessa. Kaikki tarpeelinen siinä on ja siellä on asuttu koko kesä jo monta vuotta.

 Nämä ovat lempilapsiani, Lilli Saara Elviira ja Helmi Ilona. Nämä ovat huovutus harrastukseni tuloksia jo vuosien takaa, mutta ne saavat istua tai seisoa jossakin meillä kotona, näistä en luovu.

Tämän hetkinen lempiharrastukseni on korujen tekeminen ja niitähän on tullut hiukan enemmänkin.

 Minulla on ollut periaatteena blogia pitäessä, että kotiani en esittele, mutta tekisinköhän nyt pienen poikkeuksen.
Esittelen tuon raanun tuossa seinällä. Se kuuluu hyvin vahvasti kotiimme ja minuun, se on asia, joka kulkee minun mukana niin kauan kun elän.
Olen kutonut sen kotiteollisuuskoulussa 49 vuotta sitten. Se on Karjalan raanu, lähemmin Säkkijärven raanu. En ole näiden vuosien aikana vielä törmännyt samanlaiseen. Neljä raanua kudottiin silloin koulussa, mutta olen kadottanut ne yhteydet.
Tähän raanuun kuuluu vielä sellainen jännä asia, joku voi sen katsoa enteeksi tai sattumaksi. Olen kotoisin Pohjanmaalta eikä minulla ollut juurikaan kiinnekohtia karjalaisuuteen, mutta kuinka ollakkaan, löysin miehen, jolla on hyvin vahvat karjalaiset sukujuuren, puolivuotiaana itsekin evakkomatkan tehneenä. Hänen passissaan on syntymäpaikkana Muolaa, joten tuon raanun paikka on ehdottomasti meidän seinällä. 
  
Tämä kello on myös kulkenut meidän mukana jo noin 40 vuotta. Mieheni isä oli joskus sodan jälkeen ostanut sen jostakin huutokaupasta, mutta oli saanut syntymäpäivälahjaksi uuden kellon. Tämä kello joutui hylättynä vintille, koristeetkin oli siitä hävinneet. Sieltä me sen pelastimme, mieheni isän luvalla. Siihen teetettiin kellon mukaiset koristeet ja sitä puhdistettiin. Kerran se on ollut vanhoihin kelloihin erikoistuneen kellosepän hoivissa ja hän teki sille huollon. Hän sanoi sen olevan noin 1920 luvulta, eli kohta se lähentelee 100 vuotta. Se käy erittäin tarkkaa aikaa ja lyö ihan niinkuin kuuluukin. 

Yksi vielä puuttui, joten pistänpä yhden lempiharrastukseni, joka nyt on ollut tauolla 2-3 vuotta. Ehkä vielä kaivan pensselit esille ja alan maalaamaan. Nämä harrastukset tuppaa olemaan kausiluonteisia.

Teen tästä ihan yleisen haasteen.

En halua haastaa ketään erityisesti ja rajata muita ulkopuolelle, mutta ihan oikeasti toivoisin, että jokainen joka haluaa, ottaisi tämän ja esittelisi kymmenen lempiasiaansa. 


16 kommenttia:

 1. Kivoja lemppareita sinulla! Tuosta angervojen helppoudesta olen ihan eri mieltä. Saan ne kaikki hengiltä tai eivät kuki! Hoidan ne varmaan hengiltä...Hienoja tauluja olet maalannut. Kävin kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoidatkohan angervoja liikaa? Minusta tuntuu, ettei niitä tarvitse hoitaa, Keväällä laitan hiukan kompostia, mutta en muuta ja ne kasvaa ja kukkii hyvin. Meillä on enemmän savimaa, sekin voi olla.
   Kiitos vaan taulujen kehuista.

   Poista
 2. Kiitos, että vastasit haasteeseen, tosi kivoja juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni vähän aikaa kun sain aikaiseksi, mutta löytyihän niitä.

   Poista
 3. Hauskoja ja kauniita juttuja kuvakokoelmissasi!

  VastaaPoista
 4. Kivat lempparit sulla. Ryijyn tarina on huikea, se tosiaankin kuuluu teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nuo raanut nyt muodissa ole, mutta en siitä välitä. Vähän täytyy sisustusta suunnitella tuon värien mukaan, onneksi tykkään punaisesta, mutta eipä paljon enempää tuon lisäksi voi laittaa, jotain pientä tasapainon vuoksi.

   Poista
 5. Voi miten kauniita nuo kesäiset kukkakuvat !
  Tuli ihan kesän kaipuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa joo, kesäähän tässä haikaillaan:)

   Poista
 6. Voi ei, että ihania kesäkuvia. Ja muutakin kaunista. Öljyvärimaalaus herkän kesäinen sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Mate ! Maalaus taitaa viimeisin mitä olen maalannut. Kyllä siihen varmaankin innostuisi, kun vain tarvikkeet ottaa esille.

   Poista
 7. Kivat haastekuvat olet kirjannut. Upea tuo raanu. Minäkin olen joskus kutonut raanun, se meni veljelleni häälahjaksi ja jäi Ruotsiin... kun he muuttivat sieltä pois. Ihania nuo lupiinit, minäkin tykkään lupiineista, mutta minulla on maalla vain noita maatiaisvärejä... tuo punainen on upea väri. Kiva haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija ! Minkä raanun sinä olet kutonut? Yhteen aikaan oli kovasti lapinraanut muodissa ja mun äiti kutoi niitä varmaan jokaiselle lapselleen, minullakin on mökillä sellainen.

   Poista
  2. Voi, ihan omakeksimän silloin joskus nuoruusvuosina... Nyt olen miettinyt, jos kokoaisi uudellen omat kangaspuut piharakennuksen päätyyn. Se pitää kyllä ensin rempata...

   Poista
  3. Sehän on sitä arvokkaanpi kun olet sen itse suunnitellut. Sinulla on suuri onni kun on tilaa kangaspuille.

   Poista