torstai 25. heinäkuuta 2013

Kesän satoaKesäkurpitsasato on ollut tosi mahtava. Tässä vähän ylikasvanut kurpitsa, mutta ihan oli hyvä kuitenkin, tuli erinomainen keitto. Kurpitsaa on syöty paistettuna, keittona ja laatikkona. 
Tänään söimme keittoa, jossa oli kurpitsaa (tietenkin), porkkanaa, sulatejuustoa ja erilaisia tuoreita yrttejä.  Kurpitsan ja porkkanat keitin pienessä määrässä vettä, jossa oli lihaliemikuutio, lisäsin yrtit ja juuston ja annoin hautua. Nämä kaikki soseutin ja lisäsin vielä pieninä paloina kinkkua.
Laatikosta olen saanut tosi hyvää, kun olen laittanut kerroksittain kurpitsaviipaleita, ruskistettua jauhelihasipuli seosta, ja juustoraastetta, sekä yhteen väliin ensimmäisen kurpitsa kerroksen päälle vähän keitettyä tummaa pikariisiä. Lopuksi kermaa, kaksi desiä on riittänyt, koska kurpitsasta tulee nestettä. 

Marjojakin tulee ihan hyvin, osan olen jo poiminut. Yllättäen huomasimme, että omeniakin näyttää olevan ihan tarpeeksi. Keväällä ei kukintaa ollut juuri nimeksikään, joten luulimme omenapuiden pitävän lepovuoden viime kesän valtavan sadon jälkeen.

Kyllä tämä pieni puutarha on hyödyllinenkin. Välillä tulee mieleen, että pääsisi paljon helpommalla jos luopuisi tästä, mutta se ajatus menee helposti ohi kun muistaa marjat, omenat, kurpitsat, tomaatit ja monet muut.   

3 kommenttia:

  1. Puutarhanhoito antaa jokaiselle aistille jotain :) Vaikka välillä hoito kyllästyttää ja takaiskut harmittavat, ei siitä voisi luopua.

    VastaaPoista
  2. Huoh. mulla ei ole kesäkurpistaa lainkaan kasvamassa, mutta ensi suvena tulee. Sen lupaan itselleni. Onnellinen olet sinä!

    VastaaPoista
  3. Tervehdys pitkästä aikaa. Hieno kesä on ollut, tosin kuiva. Minulla puutarhassa on uutuutena magnolia sekä nelijalkainen pörröpartainen koiranpentu. Sekä puutarhasta että pennusta on vaivansa, mutta kyllä niistä molemmista myös iloa on. Puutarhassa parhaita ovat aamun ja illan hetket, yleensä silloin lapsonenkin jo nukkuu.

    VastaaPoista