keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Uusi koti

En ole ennen kotiani juurikaan esitellyt näin julkisesti, mutta nyt teen poikkeuksen. Syy siihen on se , että ensinnäkin tämä on meille uusi. Toinen asia jonka turvin tätä voin esitellä on se, että remontointi on edellisen asukkaan suunnittelema ja toteuttama, me kannoimme vain huonekalut sisälle ja aloimme asumaan. Näin minusta tuntuu, että voin hehkuttaa tätä mielinmäärin, tämä ei ole niin yksityinen kuin 40 vuotta asuttu asunto. 
Ihastuin tässä talossa moneen asiaan ja olen hyvin iloinen, että ne asiat olivat tässä jo valmiina. Ajattelen, että olisinko itse tai olisiko mies uskaltautunut moniinkin aika rohkeisiin ratkaisuihin. Tässä kun ne oli valmiina ne todettiin hyviksi. 


   Talo on noin 30 vuotta vanha ja sen ajan mallinen. Minusta tämä on juuri sellainen talo kuisteineen, josta tykkään Olohuone on avara ja valoisa huolimatta mustasta lattiasta ja mustaharmaasta tapetista. Nämä olivat niitä asioita joihin ihastuin, mutta olisinko itse uskaltautunut samaan, jos olisin joutunut remontoimaan.  


 Edellisillä asukkailla oli pelkästään mustaa ja valkoista ja sekin näytti minusta tosi tyylikkäältä, mutta ei ne värit meille riittäneet, vaan kelpuutimme olemassa olevat punaiset ja vihreät.
Tuolien punaruskea väri pisti miettimään, miten saisin ne mustaksi, mutta ne eivät ainakaan vielä ole hyppineen silmilleni häiritsevästi. Vaalea matto onneksi antaa anteeksi tyylirikon.


Leivinuuni sai monta lisäpistettä ostopäätöksen suhteen.
Muutaman kerran olemme sitä lämmittäneet ja hyvältä tuntuu.


Keittiö on viime keväänä uusittu Charmia-keittiö


 Saareke on aivan ihana, se on tosi kätevä esim leipomisessa. Laatikot ovat myös todella käytännölliset. Tällaisen keittiön olisin itsekin miehen tuella ja suostumuksella laittanut jos olisimme joutuneet remontoimaan
  

Uuni korkeammalla on myös tosi paljon parempi kuin alhaalla hellan alla. Siitä on helppo ottaa kuumaa ruokaa ja peseminen on myös todella paljon helpompaa.


En ollut koskaan, edes suuremmissa unelmissani osannut haaveilla näin kauniista saunasta. 


Kylppäri on myös sellainen, että en tiennyt sellaista olevan olemassakaan.


Jos joskun aikoinaan ostin keittiön kaapinovet kissankuppien värin mukaan, niin  ostimmekohan nyt talon kylppärin laattojen mukaan. Meillä oli yksi asunto vaihtoehto johon olisi pitänyt tehdä remonttia ja kuolasin juuri näitä laattoja, mutta vain muutamaa. Täällä näitä on kuitenkin aika monta ja miten hyvin ne sopii mustaan. Olisinko itse uskaltanut laittaa näin paljon mustia laattoja,  onneksi ei tarvinnut.

 Olohuoneen takana on pikkuruinen huone joka oli kuin tehty minulle työhuoneeksi. Tähän minun ei tarvitse ottaa mitään muuta kuin käsityötarvikkeet.

 Ainoa remontti jonka teimme oli makuuhuoneisiin uudet tapetit ja paneelikatot. 

Nyt kun olemme asuneet täällä hiukan yli kaksi kuukautta, tulee joskus outo tunne, että onko tämä totta. Asuimme lähes 50 vuotta Helsingissä kerrostalossa, siirtolapuutarhamökki oli siinä tietenkin sellainen välimuoto kesäisin. Onneksi keksimme tämän muuton nyt kun se ei vielä ollut liian myöhäistä.  
 Laitoimme pihalle lintulaudan ja talipalloja, aamulla on mukava katsella keittiön pöydän ääressä mitä lintuja siihen tulee. Isommista linnuista fasaaneja on paljon ja harakoita ja variksia myös. Lintulaudalla käy enimmäkseen tiaisia.  
Ensi kesänä alkaa pihan laittaminen,  
18 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon kivalle kodille! Kiitos että olet esitellyt sitä meille kaikille.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuollaista kotia kelpaa esitellä! Niin ne asiat monesti loksahtelee paikoilleen juuri niinkuin niiden kuuluukin:) Nyt pitää vaan uskaltaa nauttia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olemme tähän tyytyväisiä ja kyllä tämä meni niin kuin kuuluikin. Nautimme kyllä ja kovasti odotamme kevättä.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut uudesta kodista!
  Teitte rohkean liikkeen muuttamalla kerrostalosta omakotitaloon. Usein muutto tapahtuu toisin päin, kun on asuttu 50 v jossain tietyssä paikassa. 30 vuotta talon iässä ei ole yhtään mitään, jos talo on hyvin rakennettu ja siitä on pidetty huolta. Uusi kotinne on remontoitu niin hienoksi, ettei siellä tarvitse muuta kuin asua. Olemme miettineet, että ikääntymisen myötä muutto kerrostaloon saattaa olla edessä. Vielä se ei ole ajankohtaista ja vaikeaa se varmasti tulee aikanaan olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Helsingissä meillä ei ollut mahdollisuutta asua omakotitalossa, jo tontit maksaa enemmän kuin täällä koko talo ja tontti. Olihan tämä rohkea veto, mutta ainakin toistaiseksi ihan hyvä. Olemme saaneet paljon kannustusta esim. pojaltamme ja muiltakin sukulaisilta ja tutuilta. Minusta tuntuu, että tämä jatkaa elämäämme monilla vuosilla. Nautitaan kaikesta niin kauan voidaan ja laitetaan pihaan kesällä sen verran kun jaksetaan. Nyt talviaikana käydään tansseissa ainakin kerran viikossa ja unohdetaan vuodet.

   Poista
 4. Tosi tyylikäs on uusi kotinne! Sellainen hyvin nuorekas, voisin sanoa. Sitä saa kun uskaltaa! Onnea paljon siihen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Leila, nuorekas - sitä haettiin. Minusta tuntuu, vaikka en siltä näytä, että olen nuortunut tämän muuton myötä.

   Poista
 5. Onnea uuteen asuismuotoon ja kotiin! Nuorekkaita olette vielä ja osaatte nauttia omakotitalostanne. Se näyttää tosi upealle.
  Olen asunut yli 40v omakotitalossa ja nyt olen tyystin kyllästynyt ruohonleikkuseen ja lumitöihin ja pitkään kauppamatkaan, joten harkinnassa muutto niin keskellä tätä pikkukaupunkia kuin suinkin :-)
  Saa nähdä sitten kuina käy tulevina vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Ymmärrän kyllä aivan hyvin, että haluat muuttaa keskustaan. Kauppa on kyllä hyvä olla lähellä ja eikä ne lumityötkään pitemmän päälle mukavia ole. Vaihtelu myös aina piristää. Meille tämä muutto on nyt se piristys. Tässä on kauppa (kaupat) ihan lähellä ja lumitöitäkään ei ole kovin paljon, vain että auton saa tallista. Meille se on uutta, saa nähdä kuinka kauan tässä on hyvä, mutta ajatuskin on vain toistaiseksi. Pihaa laitetaan minkä jaksetaan. Nyt sitten nähdään tämäkin asumismuoto, kerrostalossakin voi olla tosi hyvä asua, ei meillä siinä mitään moittimista ollut. Helppoa se on ei vain voi mennä saunaan milloin haluaa, mutta uusimmissa taloissahan on oma sauna.
   Hyvää talven odotusta Sinulle, meillä oli jo luntakin ihan mukavasti, mutta tänään se on sulanut.

   Poista
 6. Onnea uuteen, kauniiseen ja viihtyisään kotiin! Ensi kesänä sitten pihatöihin...

  VastaaPoista
 7. Seija, et arvaakkaan kuinka iloinen olen puolestasi! uusi kotinne on todella hyvällä maulla laitettu ja nyt kauniisti sisustettu myös. iso piha on myös iso plussa, olethan aikamoinen viherpeukalo. nyt jäin miettimään, onko minulta jäänyt väliin jokin postauksesi, kun en muista mikä on mökkinne kohtalo?

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon Ilona! Piha odottaa kovasti kevättä, jotakin jo siihen suunnittelin, mutta eihän sitä näin talvea vasten voi juurikaan mitään tehdä. Mökki meni myyntiin viime keväänä ja siihen löytyikin hyvin innokas uusi omistaja. Tuo siirtolapuutarha on kaupungin maalla ja mökin omistajan täytyy olla Helsinkiläinen, senkin takia se oli pakko myydä. Nyt tykkään kovasti tästä kun piha on siinä vieressä talvellakin. Yritänkin saada siihen sellaista kasvustoa joka olisi myös talvella nätti, havuja ja muuta ikivihreää, ainakin osittain.

  VastaaPoista
 9. Paljon kiitoksia korttipostistasi, se olikin ihana yllätys, kun itse en juurikaan lähettele joulukortteja. Onnekasta ja ihanaa tätä vuotta 2017 teille uuteen ihanaan kotiinnee.
  terv. Selma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, anteeksi kun en ole vastannut aikaisemmin, en vain ole käynyt täällä. On ollut hiljaista blogien suhteen, en ole oikein tiennyt miten jatkaisin kun sitä puutarhaa ei nyt ole. Piha on aivan laittamatta, suunnitelmia on kyllä ollut, kovasti odotan kevättä. Hyvää kevättä Sinulle !

   Poista